Необходими продукти: 500 гр тиквички 50 гр орехи Растително масло

...
Необходими продукти: 500 гр тиквички 50 гр орехи Растително масло
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Пастет от тиквички

Необходими артикули: 500 гр тиквички 50 гр орехи Растително масло 1 ч.л. сол Щипка млян черен пипер Пресни подправки – копър, магданоз 3 скилидки чесън 150 гр сирене фета Начин на подготвяне:
Измивате добре тиквичките и ги нарязвате на неголеми кубчета. Поставяте ги на котлона и запържвате с растително масло до омекването им. Междувременно може да почистите орехите и да ги запечете в изсъхнал тиган, като по този метод ще се придаде характерен усет на крайния артикул.

В обособен съд се разбърква сиренето с пресните подправки и черния пипер. Предварително нарежете подправките на ситно. Добавете чесъна и разбъркайте съставките добре. След като сте завършили със запържването на тиквичките и орехите, смесете всички артикули в блендера. Започнете да пасирате до приемането на хомогенна примес, сходна на пастет.

Ако сместа ви е прекомерно гъста – прибавете малко количество зехтин или няколко лъжици вряла вода, само че този вид не е целесъобразен и прибягвайте до него единствено в краен случай. След пасирането деликатесът ви е изцяло подготвен за изразходване.

Поставете го в подобаващ съд и го приберете в хладилника. Ако няма да хапвате на момента, ви предлагаме съд с капачка – да вземем за пример буркан. Пастетът може да консумирате в композиция с печено месо, като е превъзходен свършек на ястието. А може и да го ползвате за мазане върху франзели, черен и разнообразни типове самун, написа Actualno.com.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР