Немският телевизионен канал Welt засне документален филм на щутгартската автомивка

...
Немският телевизионен канал Welt засне документален филм на щутгартската автомивка
Коментари Харесай

Най-голямата автомивка в света отвътре

Немският ефирен канал Welt снима документален филм на щутгартската автомивка Mr. Wash, считана за най-голямата в света. През конвейерите на комплекса минават по 4 000 автомобила на ден.

Mr. Wash е ситуирана на повърхност 15 000 квадратни метра и има 110 чиновници. Поточната линия се движи със скорост 1 км/ч, а веригата от четки и пръскачки е дълга 50 метра. Измиването става на 15 работни станции.

Най-голямата автомивка в света, несъмнено, предлага и вътрешно разчистване. Капацитетът е 1 000 автомобила на денонощие. Интериорните конвейери са два с по 10 чиновници във всеки. Почиването на един автомобил лишава приблизително по 8 минути.

Водата, нужна за действието на комплекса, се черпи от градския тръбопровод на Щутгарт. Mr. Wash харчи по 350 000 литра на ден, само че разполага и със лична система за пречистване, която разрешава наново потребление на водата.

Mr. Wash харчи и значително ток. Само системата за подсушаване изразходва до 6 кВтч дневно - годишната консумация на две семейства за цяла година. Най-евтината стратегия за измиване коства €8, а цялостната услуга с вътрешно разчистване и ръчно гланциране - €400.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР