Немският готвач Дирк Лудвиг е успял да подбере правилната рецепта

...
Немският готвач Дирк Лудвиг е успял да подбере правилната рецепта
Коментари Харесай

Най-скъпата наденица в света е от говеждо Кобе

Немският готвач Дирк Лудвиг е съумял да подбере вярната рецепта за най-скъпата наденица в света. Месото в нея е от първокласното говеждо Кобе, а братвурстът е бил подготвен по поръчка на японски предприемач.

Опитният началник споделя, че от години е правил опити да обогати немската кухня, създавайки наденица по изцяло нова рецепта и с разнообразни артикули. Новите усети по думите му щели да внесат живец и прохлада на познатото меню.

Когато му поръчали да подготви най-скъпия братвуртс в света, Лудвиг без да се колебае избрал говеждо Кобе, защото то е най-скъпото месо, познато ни досега.

Братвурст Кобе е необикновена концепция. Това е нещо ново, в никакъв случай не съм чувал за него. Натискът за изключителност в изисканата кухня от ден на ден нараства, разяснява кулинарният специалист Геро Йенцш от Германската асоциация на месопроизводителите и преработвателите.

Лудвиг споделя, че е минал през опити и неточности, до момента в който стигне до този братвурст.

Първите образци със скъпото месо не са ставали за ястие, само че след няколко опити готвачът е стигнал до новия по рода си братвурст. Финалните съставки, които са включени в наденицата, остават в загадка, като шефът разкрива само за тръстиковата захар, която е прибавил към говеждото.

 Говеждо Кобе

В предходните си предписания Дирк Лудвиг е мариновал говеждото с шампанско, само че резултатът не е бил изключително апетитен. Сред другите му триумфи са обработването на месо с пепел от бук или мариноването му в кокосова вода.

Въпреки че наденицата е основана по поръчка, от интернационална верига за хранене към този момент са изявили предпочитание да я оферират на пазара поради редкия тип месо, който съдържа.

Говеждото, което се отбелязва като Кобе, идва единствено от едноименния район в Япония. За добиването му съществуват разнообразни критерии, като единият от тях е животните да се отглеждат и колят по тъкмо избрани стандарти. Накрая месото би трябвало да е нежно и с мраморни шарки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР