Немските и френските компании са сред най-активните инвеститори в страната

...
Немските и френските компании са сред най-активните инвеститори в страната
Коментари Харесай

Имаме рекорден стокообмен с Германия от над 11 млрд. евро през 2022 г.

Немските и френските компании са измежду най-активните вложители в страната ни. България е отворена за бизнес, усилваме доверието на вложителите. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев по време на работна срещасъвместно с вицепремиера по икономическа политика Христо Алексиев пред представители на Френско-българската и Германо-българската търговски и индустриалникамари.

Министър Пулев уточни, че тъpгoвиятa нa Бългapия c Гepмaния дocтигa peĸopднитe 11,1 млpд. eвpo за първите единадесет месеца на 2022 година По думите му, в Бългapия ca peгиcтpиpaни близо 4000 дpyжecтвa c гepмaнcĸo yчacтиe, ĸoитo ocигypявaт oĸoлo 60 000 paбoтни мecтa в cтpaнaтa. „ Само през Българската организация за вложения са сертифицирани 52 капиталови планове на немски компании у нас “, добави той.

Министърът на нововъведенията и растежа посочи, че Франция също е от основните ни външнотърговски сътрудници. „ Само за интервала януари-октомври 2022 година стокообменът сред България и Франция е в размер на над 2 милиарда евро. Той добави, че директните задгранични вложения...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР