Немската компания за енергийна инфраструктура планира първоначално публично предлагане (IPO)

...
Немската компания за енергийна инфраструктура планира първоначално публично предлагане (IPO)
Коментари Харесай

Немската Friedrich Vorwerk планира IPO, за да ускори вложенията си във водород

Немската компания за енергийна инфраструктура възнамерява в началото обществено предложение (IPO) на фондовата борса във Франкфурт през първото тримесечие. Идеята на компанията е с набраните средства да се форсира растежа на пазара на водород, разгласи най-големият акционер на сдружението при започване на тази седмица. Компанията, дъщерно сдружение на индустриална компания MBB, има за цел да събере към 90 милиона евро от новоиздадени акции, както и на акции от съществуващи притежатели, съобщи Pipe & Gas Journal.

Така след листването компанията Friedrich Vorwerk може да бъде оценена на сред 800 милиона до 1 милиард евро, оповестиха трима източници, близки до договорката. Vorwerk, в която MBB има 66% дял, е профилирана в построяването на газопроводи, кабели и газови централи на пазарите на газ, електричество и водород.

Той регистрира облага, преди лихви и налози, от 58,6 милиона евро през 2020 година при продажби от 291,2 милиона евро. От компанията все още отхвърлят коментар за оценкатата на IPO-то.

Според MBB чака се предприятията за водород и електрическа енергия да се възползват от "значителни вложения в светлината на прехода към чиста сила ".

Германия стартира огромни старания за създаване на „ зелен “ водород, който се създава от вода посредством електролиза, употребявайки възобновима сила, генерирана от вятър, слънчева сила и биомаса, напомня изданието. Технологията, която се поддържа и от Европейския съюз, има за цел да създаде различни горива за индустрията, енергетиката, превоза и други браншове като част от тактиката за декарбонизация на страната за реализиране на климатичните цели.

Сходни по мярка компании като Neles, Alfa Laval и Weir към този момент търгуват на борсата с 14-15 пъти над главната си облага. Ако Vorwerk обезпечи сходен коефициент, той ще извлече оценка от 850 милиона евро при евентуално обществено предложение.

Vorwerk ще остане бизнес, ръководен от притежатели, като основният изпълнителен шеф Торбен Клайнфелд и MBB резервират забележителен дял в компанията, се споделя в изказването на компанията. Останалите дялове във Vorwerk са благосъстоятелност на Ирена Ворверк, вдовица на създателя и Клайнфелд.

Vorwerk разполага с набор от разнообразни инфраструктурни благоприятни условия като създаване на газопроводи, нови подземни линии за транспорт на електрическа енергия като Suedlink, Suedostlink и кулоар A-Nord, както и редица планувани електроцентрали и електролизатори за водород и други тръбопроводи.

Berenberg и Jefferies провеждат договорката за IPO-то благодарение на Hauck & Aufhaeuser.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР