Немската компания Sono Motors организира голямо събитие Celebrate the Sun

...
Немската компания Sono Motors организира голямо събитие Celebrate the Sun
Коментари Харесай

Sono Motors разкри окончателния дизайн на електрическия автомобил Sion

Немската компания Sono Motors провежда огромно събитие " Celebrate the Sun " в Мюнхен, на което показа новините за своите " зелени " планове. По време на събитието производителите показаха окончателния дизайн на бюджетния електрически автомобил Sion и разкриха комплекта Solar Bus Kit - комплект за рационализация на дизелов рейс със слънчеви панели.

Електрическият автомобил Sono Sion се създава най-малко от 2016 година, само че едвам в този момент планът откри своя финален индустриален тип. В съпоставяне с по-ранните концепции формата на тялото е по-плавна, по-ясна и, което е най-важното, по-лесна за разработване. Елементи като кормилото, фаровете и задните светлини, дръжките на вратите, конектора за зареждане и други са модифицирани и приключени.

Основната специфичност на модела са 456-те слънчеви кафези, разпръснати по повърхността на каросерията, които могат да усилят гратис пробега от 112 до 245 км седмично. С цялостно зареждане на батерията LFP с потенциал 54 kWh електрическият автомобил може да измине до 305 км. Зареждането от променливотоковата мрежа е с мощ до 11 kW, а при положение на бързо зареждане - до 75 kW. Благодарение на поддръжката на в двете посоки зареждане електрическият автомобил може елементарно да се трансформира в мобилен авариен източник на сила за дома.

Компанията към този момент сглобява тестова партида електрически коли Sion, които ще бъдат тествани в региона на централата на Sono Motors в Мюнхен. Към 1 юли 2022 година компанията е събрала повече от 19 000 предварителни поръчки с предплатено заплащане от 2 225 евро, което теоретично би трябвало да се изрази в продажби за 415 млн. евро. Напомняме, че цената на модела стартира от 25 126 евро. Сглобяването по контракт ще стартира през втората половина на 2023 година във Финландия в оборудванията на Valmet Automotive. След интервала на повишаване на производството, до 2030 година годишното произвеждане би трябвало да доближи към 257 000 електрическия автомобил.

Вторият нов артикул е комплектът за слънчеви рейсове, който е предопределен за бизнес клиенти и градски управляващи. Това е решение " всичко в едно ", което се състои от 8 m² слънчеви панели и цялата нужна електроника с обща мощ 1,4 kW. Системата се инсталира на покрива на 12-метрови рейсове на системата за публичен превоз, като Mercedes-Benz Citaro и MAN Lion City. Срокът на възвръщаемост е единствено три до четири години.

За страдание системата не може да трансформира дизеловите рейсове в електрически, само че може да спести до 1500 литра дизелово гориво и да предотврати до 4 тона излъчвания на CO2 на рейс годишно. Това е по този начин, тъй като слънчевите панели зареждат спомагателните системи на рейса, като отопление, вентилация, климатизация, осветяване и така нататък, което понижава разхода на дизелово гориво. В бъдеще същите пакети ще могат да се употребяват освен за рейсове, само че и за камиони и други транспортни средства.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР