Немската екологична организация Deutsche Umwelthilfe (DUH) е завела иск на

...
Немската екологична организация Deutsche Umwelthilfe (DUH) е завела иск на
Коментари Харесай

Екоорганизация съди "Порше" за 110 милиона евро

Немската екологична организация Deutsche Umwelthilfe (DUH) е завела иск на сума от 110 милиона евро срещу компанията Porsche. Това съобщи през вчерашния ден изпълнителният шеф на организаията DUH Юрген Реш, представен от Auto-Press.

Причина за желае е потреблението от автопроизводителя на спортни коли на заблуждаващо съоръжение, занижаващо действителните равнища на отделяните от моделите му вредности. По-точно става дума за всъдеходите Cayenne с дизелови мотори.

" Всеки жител е дължен да съблюдава законите. Ако бъде заловен в нарушаване на разпоредбите за придвижване или за паркиране, го грози санкция в сходство с тежеста на нарушаването. Тези правила би трябвало да се разпространят и върху автопроизводителите, които и до момента не са понесли дължното наказения в Германия поради дизеловия скандал " - съобщи обществено Юрген Реш.

Със заведения иск еколозите желаят да основат казус и още веднъж да привлекат публичното внимание към Дизелгейт. От компанията Porsche естествено отхвърлиха коментар във връзка на желае и търсената посредством него многомилионна санкция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР