Нелегалното преминаване на българо-турската граница струва 10 000 евро на

...
Нелегалното преминаване на българо-турската граница струва 10 000 евро на
Коментари Харесай

10 хил. евро струвало нелегалното преминаване на българо-турската граница

Нелегалното прекосяване на българо-турската граница коства 10 000 евро на човек. Това твърди Нова телевизия, представена от news.bg 

Предполага се, че по тази скица е работил и каналът, поради който бяха арестувани трима българи. Мъжете остават в пандиза в Одрин , само че към момента нямат публично повдигнати обвинявания. 

Задържаните българи са обвинени в " незаконен трафик на мигранти и присъединяване в незаконна организация ". Това е текстът, който разрешава най-бърз и елементарен арест. Николай, Шабан и Гюрсел - това са имената на българите, които чакат присъдата си. Съобщават ги турски организации, само че управляващите публично мълчат. Задържаните мъже са от Крумовград и Кърджали и са единствено български жители.

Мъжете владеят съвършен турски. Това е и повода да откажат преводач в пандиза. Имат обаче длъжностен бранител. Представител на българското консулство беше позволен до пандиза вътре в Одрин ския затвор, с цел да се увери, че са здрави. Действие, което се дефинира като значимо, тъй като това е едно от най-строго охраняваните места в Турция.

Българите се спрягат за връзка с Фетуллах Гюлен, а в страната има изключително състояние точно поради него. Ситуацията обаче остава несигурна. Предвид сериозното обвиняване, анализатори приканват за незабавни ограничения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР