Нека разберем кои са те.Все по-често броят на жените, които

...
Нека разберем кои са те.Все по-често броят на жените, които
Коментари Харесай

Перфектните дестинации за жени, които пътуват сами

Нека разберем кои са те.

Все по-често броят на дамите, които пътуват сами, се усилва – 40% от пътуванията по работа към този момент се реализира от женския пол. Това е действителност, въпреки че този характерен метод на пътешестване не е толкоз прочут.

Следователно, не е изненадващо, че към този момент има доста хотели, които са ориентирани към потребностите на този вид пътешестване.

В някои хотели могат да се намерят извънредни етажи или стаи единствено за дами. Дизайнът на интериора се характеризира с употребяваните меки тонове, приятните материи, многото цветя и списания. В стаите огледалата са със особено осветяване, улесняващо гримирането, а осветените дрешници оказват помощ на дамите да намерят елементарно това, което търсят.

Създадени са специфични менюта в заведенията за хранене, хрумвания за развлечения и характерни действия единствено за дами. Независимо каква е повода за независимото пътешестване на нежната половинка по света, било то бизнес или забавление, най-важното е да се посочат и вземат под внимание тези дестинации, където то би било безвредно.

Най-предпочитаните дестинации за дамите, пътуващи независимо, са следните:

Хило, Хавай

Хило е най-големият от островите на Хавай, който в реалност се назовава “Биг Айлънд “. Той е парадайс за сетивата – прелестни бели пясъчни плажове, очарователни водопади и растителност. Местните поданици са другарски настроени и сигурността на острова не е под въпрос. Възможностите за развлечение и нощен живот са голям брой и се предлагат и за дами, пътуващи сами.

Индия

Пътуване в Индия е едно неповторимо прекарване, а освен ” пътешестване към себе си ”, както го направи Джулия Робърт в “Яж, моли се и бит ” (Eat Pray Love). Индия би ни обогатила както културно, по този начин и духовно. Насладата от архитектурната перла Тадж Махал по изгрев слънце или хиндуиската гала Аарати – поклонение пред боговете във Варанаси, са неповторими прекарвания за всеки екскурзиант. В допълнение, Индия е една от страните, които се посещават най-често от независимо пътуващи, което я прави елементарно налична дестинация, подготвена да бъде проучена с лекост от дамите.

Малмьо, Швеция

Малмьо е третият по величина град в Швеция и има репутацията на доста креативна и толерантна дестинация. Освен здания като известния небостъргач Turning Torso, Малмьо се гордее с един от най-големите модерни художествени музеи в Европа и екологичен регион в скандинавски дизайн Västra Hammen. Площад “Лила Торг ” е цялостен с клубове и заведения за хранене. Тук навън може да се изпие едно кафе , след което да се продължи нощното премеждие в някой от питейните заведения в близост. Скандинавците се славят като извънредно толерантни и другарски настроени, което независимо пътуващите дами също биха изпитали.

Бали, Индонезия

Бали е съвършена дестинация, за тези които напълно биха желали да се откъснат от всекидневието и забързания живот в огромния град.  Дамите могат да се отдадат на мира на плажа или нехайно да практикуват голям брой водни спортове в тюркоазения океан. Друга опция е деен туризъм навътре в острова с маршрут, водещ през оризовите полета и вулканичните скатове, който ще даде опция за запознаване с културата и метода на живот на локалните. Ако спокойствието на север е в тежест, отправете се на юг, където френетичният нощен живот ще ви очарова.

Лас Вегас, Съединени американски щати

Въпреки, че на пръв взор може да не наподобява привлекателна дестинация, истината е, че независимо пътешестване до Лас Вегас има безкрайни преимущества: доста по-лесно е да се намерят билети за грандиозните шоу стратегии на рационални цени и има доста групови действия и занимания. Ако това не е задоволително, постоянно можете да започнете диалог с сътрудник от масата за покер.

Лондон

Пътуване до Лондон е идеално средство за отърсване от напрежението, което може да бъде осъществено даже и за 2-3 дни на все по-изгодни цени. Лондон предлага безкрайни благоприятни условия за културни и развлекателни активност, да вземем за пример галерия на холивудски костюми в музея “Виктория и Албърт ”, прекрасен коктейл, изпит в Ийст Енд или шопинг в Carnaby. В допълнение, Лондон е град, който разполага с доста повече хотели единствено за дами, в които достъпът на мъже е неразрешен. Във всяко едно отношение те са се специализирали в облекчаване на потребностите на дамите , които пътуват сами, от интериора на стаите до дребните елементи, свързани с комфорта в тях.

Сингапур

Сингапур е един от най-безопасните, най-чистите и подредени мегаполиси в Азия – точка, в която се пресичат голям брой азиатски култури. Посещение на Малката Индия, Чайнатаун, Little Quarter, Orchard Road са от значително значение. Интерес би представлявала и постройката MICA, която сама за себе си е една цветна палитра със своите 927 прозореца, боядисани в багрите на дъгата. Обиколка из улиците на Сингапур ще даде визия за космополитна атмосфера в този жив мегаполис. Атмосферата безспорно се добавя от множеството ястия, които не трябва да се подценяват от дамите. Гастро ценителките ще могат да се насладят освен на интернационални специалитети, само че и на вариации от малайската, китайската и индийската кухня, които характеризират ястията на Сингапур.

 

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР