Нека първо разкажем как се появява и развива теорията за

...
Нека първо разкажем как се появява и развива теорията за
Коментари Харесай

И вие ли сте индиго дете? Проверете белезите и вижте едно по-различно мнение

Нека първо разкажем по какъв начин се появява и развива теорията за индиговите деца.

В средата на 70-те години се ражда една свръхестествена концепция. Неин създател е самопровъзгласил се синестет (някой, който чете аурите на хората, с цел да им опише за техните личности) на име Нанси Ан Топе, Според нея – има нова вълна от високо духовно развити души, прераждащи се на Земята, родени за да стартират духовна еволюция за всички хора. Тя ги разпознава посредством тяхната индигова аура и по тази причина ги назовава индигови деца.

Концепцията е доразвита от Лий Карол и Ян Тобър и по-късно придобива известна известност през 2000-те години от известната екстрасенс Дорийн Върчу в книгата ѝ “Грижата и храненето на децата индиго ”. Някои звезди започнаха да употребяват фразата, с цел да опишат себе си или децата си, (като Уил Смит и децата му, например). 

И по този начин – какви са неповторимите черти, отличаващи децата индиго от елементарните им събратя? 

Първата глава от книгата на Дорийн излага лист от белези на индиго децата:

  • мощна воля
  • да са родени през 1978 година или по-късно
  • своенравни
  • изобретателни
  • склонни към зависимости
  • „ остаряла душа “
  • интуитивни или душевен по-развити
  • със податливост към изолираност
  • самостоятелни и горди
  • притежаващи надълбоко предпочитание да оказват помощ на света
  • постоянно лутащи се сред ниското самочувствие и величествени проекти
  • елементарно се отегчават
  • диагностицирани са с ADD (синдром на недостиг на вниманието)
  • податливост към бодърствуване или кошмари
  • история на депресии
  • търсят единствено същински другарства и елементарно се свързват с други безчовечен живи същества (Добродетел, стр. 22)

Твърди се, че в случай че някой има най-малко 14 от горните 17 характерности, тогава този човек в действителност е индиго. 

Това изказване сигурно е извънредно, тъй като в случай че се потвърди, че е правилно, то ще промени структурата на разбирането ни по какъв начин работи Вселената. От една страна, това ще потвърди, че има повече оттатък този земен проект и че душите в действителност съществуват. Терминът „ индиго “ идва от индигоподобните аури към тези деца, както се твърди от Нанси Ан Тапе. Индиго е цветът на чакрата на третото око, която се занимава с всички други качества отвън елементарните – психическа вътрешен глас, ясновидство и прекарвания отвън тялото. 

Не е отговорност на невярващия да ни убеждава, че такива аури съществуват и че има цветова наклонност измежду избрана група от деца до млади възрастни. Тежестта на доказване е върху твърдящите, че децата им са “индиго ” родители и съответните авторитетни фигури в литературата за деца индиго. Ако това се потвърди, ще е несъмнено, че има повече оттатък този земен проект и че душите в действителност съществуват. 

Терминът „ индиго “ идва от индигоподобните аури към тези деца, както се твърди от Нанси Ан Тапе. Индиго е цветът на чакрата на третото око, която се занимава с всички други качества отвън елементарните – психическа вътрешен глас, ясновидство и прекарвания отвън тялото. Не е отговорност на невярващия да ни убеждава, че такива аури съществуват и че има цветова наклонност измежду избрана група от деца до млади възрастни. 

За да поддържа изказванията си, Дорийн Върчу включи научни проучвания в книгата си. Например, говорейки за вярата, че индиговите деца имат душевен качества, тя в действителност цитира проучване на професор по социология от щата Охайо – „ Уилям Макдоналд от Университета на Охайо [вероятно тя имаше поради OSU] откри, че децата имат максимален брой проверими душевен прекарвания, спрямо други възрастови групи ” (Virtue, стр. 34). Оказва се, че това е законно изследване, направено от него през 1995 година Тя приказва доста за това, което тя вижда като връзка сред проблемите с недостиг на вниманието и духовното развиване. 

В публикация на Washington Post се показва, че има доста нарастване на децата, диагностицирани с ADD/ADHD – към 10 % нарастване през последните 20 години. Въпреки това, едно от обясненията за това може да бъде, че критериите за ADD са се трансформирали или най-малко са станали по-известни през последните две десетилетия. Младо момиче, което може да е имало признаци на ADD през 1975 година, може да не е било ориентирано от своите учители или родители да го изследват заради липса на познания. Днес ADD/ADHD нормално се приказва за всеобщата телевизия и сред родители или учебни заведения. 

Дори с тези научни проучвания, които Дорийн твърди, че са в сходство с нейните възгледи, нито едно от тях не дава изрично доказателство за съществуването на индигови деца или по-точно, че тези деца, които демонстрират тези избрани черти, всички имат индигова аура. Едва ли съществуват научни доказателства, които да работят против вярата, тъй като в действителност няма явен метод за подправяне на тази религия. 

Въпреки това, сходно на Дракона на Карл, това поверие може въобще да не е поверие, защото не може да се оспори. Определено има публичен принос към тази система от вярвания. Най-големият, който виждам тук, е очевидното неуважение или най-малко недоверието на фармацевтичната и хранително-вкусовата индустрия във връзка с това какви артикули гълтам децата. Възприеманата уникалност на децата индиго и методът на концепцията за отклонение от медикаменти за лекуване на аутизъм и ADHD сътвориха разкази, в които „ Големите фармацевтични компании “ се преглежда като един конгломерат-гигант, който основава разстройства и наранява в допълнение децата с техните увреждащи имунизации и нездравословни за тялото изменящи медикаменти. Тези родители не бъркат, като считат, че алчността и мрачността могат да играят роля в стартирането на предписания на пазара с пристрастни подкрепящи проучвания. Същото важи и за хранително-вкусовата индустрия, където е потвърдено, че генетично модифицираните храни предизвикват нови алергии или болести на тези, които ги ядат.

Тази система от вярвания на децата индиго може доста добре да се е появила и да е придобила известност заради количеството прекомерно загрижени родители да защитят децата си от това, което те възприемат като зли, противоположни сили. Въпреки че няма една сплотена група персонално или онлайн, от която да е част всеки почитател, има задоволително огромни групи във Фейсбук, отдадени на идеята за развъждане на деца индиго, като „ Групата за деца на индиго “ с 95 лайкове или „ Индиго, Crystal, Rainbows, Starseeds, група за поддръжка на lightworker “, която има над 12 000 лайкове. 

Разглеждайки страниците на тези групи, не наподобява да има доста активизъм или някакви съответни опасения. По-скоро огромна част от наличието е вдъхновяващи цитати и управления за излекуване и т.н. Сигурен съм, че в случай че погледна по-задълбочено, щях да намеря изявления в общността за заплахите от ГМО храните или за какво имунизацията е неправилна. 

Като цяло има 17 характерности на индигото, посочени от Дорийн Върчу, при което, в случай че едно дете има 14 от тях, то е индиго. Вярващите считат, че тези деца са изпратени тук на Земята, с цел да доведат до духовна еволюция всички останали хора, посредством разрушение на актуалните силови структури, които са нездравословни – от държавното управление до медицината и хранителната индустрия. Тези деца са специфични, тъй като имат персони и душевен качества, които са необикновени, само че вдъхновяващи. Тези характерни черти могат да бъдат неправилно тълкувани в очите на медицинските експерти като ADHD или аутизъм.

Цитирани творби :
Strauss, Valerie. „ Огромният проблем, който множеството финансирания за проучвания на аутизма пренебрегват. “ The Washington Post, WP Company, 14 декември 2018 година,
www.washingtonpost.com/education/2018/12/13/huge-issue-that-most-funding-autism-researchignores/?noredirect=on&utm_term=.94b20611aa3e.

Добродетел, Дорийн. Грижата и храненето на децата индиго. Hay House, 2006.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР