Нека Борисов не се прави повече светец,отколкото е, защото и

...
Нека Борисов не се прави повече светец,отколкото е, защото и
Коментари Харесай

Рашков иска да информира Манфред Вебер за членството на Борисов в БКП

Нека Борисов не се прави повече светец,отколкото е, тъй като и прекомерния светец Богу не е мил

Това сподели министърът на вътрешните работи Бойко Рашков в изказване в Министерство на вътрешните работи.

" Крайно време е, защото Политическа партия ГЕРБ, доста обича да желае подпомагане извън, от чужбина, тя желае доста да й се оказва помощ. Вероятно сама не може да си помогне, в това число от Манфред Вебер, който управлява ЕНП. Крайно време е ние като българи, като страна, като народ, да кажем на Манфред Вебер няколко неща за водача на ГЕРБ, която се смята за дясна партия и част от фамилията на тази ЕНП кой е той. Той е бил тук на работа до 1990 година и е напуснал Министерство на вътрешните работи господин инж. Бойко Методиев Борисов, тъй като не е поискал да се деполитизира. Не е поискал да си остави партийния билет, който удостоверява, че и бил член на Българска комунистическа партия и е изискал да напусне, с цел да може да си остане подобен ", сподели още Рашков.

По думите му всеки има право на политически убеждения. " Често слушам, че този човек се обръща към някой кой е бил болшевик, кой бил различен и така нататък Нека не се прави повече светец,отколкото е, тъй като и прекомерния светец Богу не е мил ", сподели Рашков.

" Няколко думи желая да кажа, с цел да осветля в допълнение въпросите свързани с по този начин нареченото досъдебно произвеждане, началото на което беше сложено в четвъртък след обяд предходната седмица. Съвсем основателно може би беше засилено вниманието в нашето общество във връзка с обстоятелството, че трима души бяха арестувани за 24 часа. Задържането е въз основа на Закона за Министерство на вътрешните работи, тъй като текстът от закона планува, в случай че има данни за присъединяване на едно лице в осъществяването на закононарушение във връзка с него може да се вземе такава наблягам административна мярка. Такава правна опция съдържа и член 30 от конституцията. Нормативно това пълномощия е уредено. Какви са обаче данните в тази тенденция също съставлява сериозен интерес. Нашето общество би трябвало да научи в елементи, а не от изявления на лица, които не познавайки материалите по преписката, вземат отношение на направления и случайно. Правят, каквито им изнасят заключения. Известно е, че се събираха материали по отношение на активността на Борисов, на Горанов, Менда Стоянова и Арнаудова в продължение на повече от 2-3 месеца. Тези материали доближиха размера от 470 страници. Това са 4-5 тома и настъпи миг, в който трябваше да се подхващат други дейности, с цел да може да се сложи началото на углавен развой. Вие добре знаете, че углавен развой може да се сложи у нас по силата на Наказателно-процесуален кодекс по два метода. Или да се изпратят материалите на прокуратурата, която да взема решение по този въпрос Нещо, което в стотици случаи, е правено без резултат. Или съответните органи, които имат пълномощия за това да подхващат неотложни дейности по следствията, с което с първото деяние по следствието, със съставянето на протокола за това, законът планува, че се смята, че е сложено началото на досъдебното произвеждане. В съответния случай е имало такава опция, органите за следствие са я употребявали. Тя се съдържа в наредбата на член 212,ал. 2 от Наказателно-процесуален кодекс, което значи, че има правно съображение, има и фактическо съображение, не както счита Манфред Вебер, че просто ей по този начин случайно са подхванати дейности по отношение на Борисов и сие. Не чухме от него във вчерашното му изявление, може би не е достигнала до него тази информация съзнателно, близо 500 страници материали. Част от материалите са от БОЕЦ. Второ, това са сведения, които са получени от обвинения по едно наказателно дело в прокуратурата Божков, който дава сведения, че е бил рекетиран от Борисов, неговия някогашен министър на финансите Горанов. Там е гравитирала пиарката Арнаудова и посредством председателката на Бюджетната комисия Менда Стоянова и групата на ГЕРБ в Народно събрание, са предприемани дейности по изменение и допълнение на Закона за хазарта, с цел да бъде миропомазан Божков.

Трето, това е отчет на АДФИ, която установи в десетки страници, че за 5 години, са останали несъбрани в държавната хазна, близо 560 млн. лева, което е повече от половин милиард. Ето ги тези три източника на информация, които са послужили на нашите проверяващи органи да слагат началото на процеса, да подхващат дейности по претършуване, вероятно изземване и да изискат от съответната прокуратура да реши налице ли са учредения по закон да притегли в качеството на обвинени тези 3 лица ", сподели още Рашков.

В последните дни Маджарова, началник на Спецпрокуратурата е сподели, че на въпроса има или няма повдигнато обвиняване против някогашния финансов министър Горанов, отговорът беше - " Не, това е следствена загадка ".

" Станахме очевидци, станахме очевидци на полуграмотни изявления от някои прокурори, че не е било допустимо да бъде разпитан Божков, тъй като той трябвало нещо друго да направи. Божков не би трябвало да прави безусловно нищо. Може да си стои, където си желае. Наказателно-процесуален кодекс съдържа правна опция той да бъде разпитан като очевидец по друго произвеждане посредством видеоконферетна връзка.Всеки от вас може да си направи информация в член 274 от Наказателно-процесуален кодекс, където тази правна опция, това деяние, което се прави с такава видеконферентна връзка, може да бъде употребена, с цел да се организира разпит по най-икономичния метод. Всъщност вие, ваши сътрудници, през днешния ден демонстрирахте тази опция. Днес този човек даде изказване, информация и в случай че тази видеоконферентна връзка сред вас публицистите и и Божков имаше опция да бъде завършена като протокол за разпит, щяхме да имаме в актуалното произвеждане, което е висящо, съвършено доказателствено средство. Това до ден сегашен не е направено. Очевидно нашите прокурори са слепи и във връзка с една друга процесуална норма, която споделя: " в случай че едно лице е обвинен в едно произвеждане, само че в същото време е потърпевшо от друго закононарушение, двете качества не могат да се съчетаят в едно дело " сподели Рашков. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР