Нежна, красива и интелигентна – това е жената до украинския

...
Нежна, красива и интелигентна – това е жената до украинския
Коментари Харесай

Олена Зеленска - първа дама на Украйна от корицата на Vogue

Нежна, красива и умна – това е дамата до украинския президент. Казва се Олена Зеленска и не напусна страната си, макар че към този момент втора седмица хвърчат снаряди против жилищни здания, цялостни с хора от началото на съветската военна инвазия в Украйна. 

Коя е дамата до Володимир Зеленски и от кое място намира толкоз сили да не се изтегля по време на война? 

Олена Зеленска стартира кариерата си като сценарист. Пише текстове за комедийната натрупа, която катапултира брачна половинка й към славата и в последна сметка до най-високия държавен пост. Олена е родена на 5 февруари 1978 година в Кривой Рог, град в централна Украйна. Тя и Володимир са от един град, само че двамата не се познават, до момента в който не отиват в Националния университет Кривой Рог. По това време Олена учи архитектура, само че по-късно се пренасочва към писането и в този момент работи като сценарист в украинската продуцентска компания Studio Quarter 95.

С острото си перо и гений тя изведе Володимир Зеленски под светлината на прожекторите преди най-известната му роля на лъжец политик в хитовия украински сериал „ Слуга на народа “.

Олена и Володимир се женят през 2003 година и след 8-годишна връзка се ражда щерка им Александра, а през 2013 година се снабдяват и със наследник. След нашествието в Украйна на 24 февруари президентът Зеленски сподели, че е цел „ номер едно “ на Русия, а брачната половинка му и двете им деца са на второ място.

Олена Зеленска стана първата дама на Украйна на 20 май 2019 година, когато брачният партньор й встъпи в служба, а на 18 ноември същата година тя се появи на корицата на Vogue за украинското издание. В изявлението към материала, Олена Зеленска сподели, че избира да остане зад кулисите в комфортна сянка, вместо да е постоянно на напред във времето като брачна половинка й.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР