Неизвестен нападател намушка с нож губернатора на руския арктически регион

...
Неизвестен нападател намушка с нож губернатора на руския арктически регион
Коментари Харесай

Намушкаха с нож губернатора на Мурманска област в Русия

Н еизвестен нападател намушка с нож губернатора на съветския арктически район Мурманск, ранявайки го в стомаха, откакто в четвъртък е провел среща с жителите , цитираха съветските осведомителни организации пресслужбата на губернатора, съобщи Ройтерс.

Мъжът е нападнал губернатора Андрей Чибис, когато  той излизал от среща в градския замък на културата на локалния град Апатити, южно от северното пристанище Мурманск, съобщи ТАСС.

" Имало е въоръжено нахлуване и той е получил рана от нож в стомаха. Нападателят е арестуван ", цитират организациите пресслужбата на губернатора.

" В момента губернаторът е в хирургическа клиника. Той е в схващане и самичък се е придвижил до колата си. По пътя към болничното заведение той говореше и отговаряше на въпроси. Беше самоуверен и радостен. "

Multiple Russian news sites are identifying this person as the man who stabbed the governor of Murmansk region. 112 reports " he told police that a voice in his head told him to commit the crime. "
— Steve Lookner (@lookner)
Агенциите не споделиха нищо за възможен претекст за нападението.

След интервенцията ситуацията на губернатора се прави оценка като тежко и той се намира в реанимацията, заяви основният доктор на болничното заведение, в която Чибис беше опериран, съобщи ТАСС. Няма заплаха за живота му, настояват лекарите.

Задържаният за нападението Александър Биданов е локален гражданин на 43 година, показва организацията.

Въоръженото нахлуване против държавен чиновник е относително рядко в Русия, изключително в арктически район като Мурманск, на към 1 500 км северно от Москва, показва Ройтерс.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР