Неефективна се оказа новата кръпка от гума и алуминиево фолио,

...
Неефективна се оказа новата кръпка от гума и алуминиево фолио,
Коментари Харесай

На МКС където е текло, пак тече

Неефективна се оказа новата " кръпка " от гума и алуминиево фолио, която тези дни съветските космонавти сложиха, с цел да спрат приключването на въздух от модула " Звезда " на Международната галактическа станция (МКС), заяви на ТАСС Центърът за ръководство на полетите.

След слагането на " кръпката " космонавтите затворили люка в промеждутъчната камера на модула, където се намира пукнатината, с цел да ревизират херметичността. През нощта против четвъртък люкът бил отворен още веднъж, след което космонавтът Сергей Рижиков съобщил, че налягането в бранша е паднало от 736 на 685 милиметра по живачния дирек.

За казуса се разбра на 20 август, когато Роскосмос заяви, че на МКС е открито неголямо приключване на въздух. Оттогава се вършат опити да бъде намерено проблематичното място, а по-късно и да се запуши пукнатината. 

" Изтичането към този момент остава в допустимите лимити и не съставлява непосредствена опасност за екипажа и галактическата станция ", настояват и експерти от НАСА, само че интензивността му се ускори през септември. В съветския модул " Звезда " се намира научна инсталация.

Проблемното място бе локализирано на 15 октомври благодарение на пакетче чай, оставено в модула. Заснето било по какъв начин то се ориентира по посока на въздушното течение. След това космонавтите пробвали да спрат теча с елементарен скоч, който не приключил работа. Смяташе се, че пукнатината е 2,7 см, само че след това се оказа, че е 4,5 см. Възможната причина е външно влияние.

Сега на борда на МКС има седмина космонавти - двама руснаци, четирима американци и един японец.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР