Недоволни от двойните сметки за парно, които получиха през ноември,

...
Недоволни от двойните сметки за парно, които получиха през ноември,
Коментари Харесай

Двойните сметки за парно изкараха софиянци на протест

Недоволни от двойните сметки за парно, които получиха през ноември, столичани излязоха на митинг в Триъгълника на властта.

Проявата беше проведена от ръководителят на Гражданската платформа " Изправи се.БГ " Мая Манолова.

Митингът мина под надпис " Да си върнем Топлофикация. Срещу високите сметки за парно ", прецизира dnes.bg.

Въпреки че ВАП подреди на КЕВР да извърши инспекция на ТЕЦ-София поради шокиращите фактури за отопление, клиентите на монополиста няма да получат обезщетения.

Практиката до момента обаче демонстрира, че такива инспекции нормално приключват без резултат за крайните консуматори.

Подобна инспекция беше направена преди няколко месеца, откакто хората получиха по едвам 20 лв. отплата за по-евтиния газ от август предходната година. Резултатът от инспекцията беше - всичко е наред, сметките са изчислени вярно.

Сега клиенти на “Топлофикация София” получиха с над 50 на 100 по-високи сметки за ноември по отношение на предходната година, макар по-ниската цена на топлинната сила за този отоплителен сезон.

Абонатите на най-голямото сдружение заплащат по 82,09 лева за MWh, до момента в който през предишния сезон са плащали по 95,64 лева за MWh. Оправданието на “Топлофикация София” за високите фактури е увеличеното ползване с към 29%, което пък е резултат и на по-ниските температури по отношение на предходната година.

Метеорологът Петър Янков обаче разяснява пред „ Труд “, че месец ноември 2020 година е бил с едвам към 3 градуса по-студен по отношение на 2019 година

В петък Манолова прикани енергийният министър, а не КЕВР, да ревизира сметките за парно и топла вода за ноември 2020 година Докато трае инспекцията, Борисов да наложи мораториум върху заплащането на сметките, изиска още тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР