Недостигът на работна ръка в руската промишленост вече възлиза на

...
Недостигът на работна ръка в руската промишленост вече възлиза на
Коментари Харесай

Руската промишленост се задъхва от недостиг на кадри, търсят се 660 хил. работници

Недостигът на работна ръка в съветската индустрия към този момент възлиза на към 660 000 души. Върху обстановката въздействието оказват от така наречен специфична военна интервенция в Украйна и растежът на заплатите в предприятията от отбранителната промишленост. Това съобщи ТАСС, цитирайки изявление на първия зам.-министър на индустрията и търговията на Русия Василий Осмаков пред интернационалното индустриално ревю " Иннопром ", в Екатеринбург.

" Недостигът (на работа ръка – бел. ред.) в преработващата промишленост е 660 000 души, демонстрират данни на съветското Министерство на труда. Ясно е, че това е обвързвано и със специфичната военна интервенция, и с мобилизацията, както и с притока на фрагменти към отбранителните предприятия ", е споделил още Осмаков, представен от медиите. 

Говорейки за положението на пазара на труда, той призна, че " човешкият запас в действителност е значително привършен, освен това привършен както на локално равнище, по този начин и стратегически ".

Възнагражденията в съветската отбранителна промишленост обаче порастват с по-бърз ритъм от междинното за стопанската система.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР