Недостъпното здравеопазване и липсата на вътрешен транспорт бяха основните проблеми,

...
Недостъпното здравеопазване и липсата на вътрешен транспорт бяха основните проблеми,
Коментари Харесай

Лечева: Без здравеопазване ще имаме евакуирани селища

Недостъпното опазване на здравето и неналичието на вътрешен превоз бяха главните проблеми, които сложиха поданици на дребни обитаеми места при срещите си с претендента за народен представител от “БСП за България ” Весела Лечева.



Тя показа решението на левицата за сходни обитаеми места, които са отдалечени от общински и регионален център. “Решението е отделяне на предпазени медицински центрове, които да могат бързо и съответно да отговорят на потребностите на хората. Не е обикновено в 21 век една кола за спешна помощ да си разделят две общини с десетки обитаеми места.



Без опазване на здравето и превоз, ще следим безучастно от ден на ден обитаеми места, които наподобяват като евакуирани “, изясни Лечева. Тя уточни, че такава инвестиция от страна на страната ще усъвършенства доста здравния статус на хората. По думите й, с изключение на основаването на занаят, и съществуването на съответна здравна помощ в дребните обитаеми места ще понижи обезлюдяването и е първата стъпка за привличане на по-младите хора да отглеждат децата си там. „ Вътрешният превоз има директно отношение към всичко това. Много от хората се оплакаха, че даже да се снабдят с направление за експерт от персоналния доктор, то те нямат превоз, с който да се придвижат до общинския или регионален център, където е най-близката болница “, изясни Лечева.



Кандидатът за народен представител добави, че без субсидиране на вътрешния превоз, никоя транспортна компания не би се съгласила да работи за такава дребна облага. „ Това субсидиране не може да пристигна от всяка община, тъй като общинските бюджети така и така са незадоволителни. Ето за какво решението може да бъде обезпечено единствено на централно равнище, от страната. Това беше и повода да предложа в Народното събрание, когато обсъждахме бюджета на страната, да се усили дотацията за междуселищен превоз с 30 милиона лв. “, уточни Лечева. В предизборната си акция тя организира срещи с поданици на дребни обитаеми места от цялата Великотърновска област като Лесичери, Стамболово, Масларево, Вонеща вода, Беброво, Бряговица, Михалци, Кесарево, Сушица, Леденик, Килифарево и други



 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР