Небрежното отношение към начина на съхранение на виртуалните валути е

...
Небрежното отношение към начина на съхранение на виртуалните валути е
Коментари Харесай

Хакнатата японска криптоборса ще плати 423 млн. долара на потребителите си

Небрежното отношение към метода на предпазване на виртуалните валути е главната причина за кражбите.

© Thomas Peter Още по тематиката
Ружа и ударът на прокурорите

По искане на немските проверяващи и с обвинявания за " пирамидална машинация " и " пране на пари " офиси на OneCoin бяха претърсени
26 яну 2018
5 аргументи за края на Bitcoin

Пред цифровата валута има много проблеми и незнайни
23 яну 2018
Maersk и IBM основават блокчейн основана платформа за световна търговия

Тя ще помогне за ръководството и следенето на милиони контейнери в света посредством дигитализиране на процеса на веригата за доставки
21 яну 2018 Една от най-големите тържища за криптовалута в Япония - Coinchek, която преди дни стана жертва на хакери, разгласи, че ще възвърне множеството от откраднатите виртуалните активи. Според формалната информация заради небрежната си процедура за предпазване борсата е позволила да бъдат отнети 48 милиарда йени (534 млн. долара) в криптовалутата NEM. Сега Coincheck даде обещание да употребява личните си средства, с цел да възвърне повече от 46 милиарда йени (423 млн. долара) на клиентите, чийто монети са били изгубени.
Хакерската офанзива е засегнала към 260 000 консуматори.

След като " неоторизирания достъп " до платформата на основаната в Токио компания бе открит в петък (26 януари) Coincheck замрази депозитите и тегленията за всички криптовалути, като се изключи Bitcoin. Като причина за хакерската офанзива бе посочен обстоятелството, че въпросните количества NEM са били съхранявани в т.нар парещ портфейл, който е бил обвързван с интернет. Практика в такива случаи е цифровите пари да се държат в леден портфейл, който няма достъп до мрежата и надлежно не може да бъде хакнат.

От Coincheck оповестиха още, че разполагат с дигитален адрес към който са изпратени откраднатите активите, само че заради анонимността на блокчейн технологията е малко евентуално хакерите да бъдат открити.

Според CoinMarketcap NEM е десетата по пазарна капитализация криптовалута с размер от над 9.3 милиарда $. Скандалът с японската борса намали цената на NEM от над 1 $ до 77 цента, само че изказването за отплата на потребителите бързо възвърне загубите и към 14 часа на 20 януари валутата се търгуваше против 1.03 $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР