Небето над България и Турция се натовари със самолети, след

...
Небето над България и Турция се натовари със самолети, след
Коментари Харесай

Небето над България се натовари със самолети

Небето над България и Турция се натовари със самолети, откакто Украйна затвори въздушното си пространство поради войната, сочи картата на flightradar24. Много самолетни компании са пренасочили полетите си над Русия да минават през Турция и по-късно България. Държавното дружество " Ръководство на въздушното придвижване " (РВД) има подготвеност да обслужи покачвания въздушен трафик над България, оповестиха от Министерството на превоза. Около 4 часа през вчерашния ден сутринта украинските управляващи разгласиха известие за затваряне на цялото украинско въздушно пространство за цивилен полети, в това число и летищата на територията на Украйна.

Поради евентуална заплаха за гражданското въздухоплаване Европейската организация за авиационна сигурност издаде бюлетин, който предлага самолетните компании, с изключение на територията на Украйна, да заобикалят и региони на към 200 км разстояние от украинската граница във вътрешността в териториите на Русия и Беларус. По-късно стана известно, че Молдова и Беларус затварят въздушносто си пространство. Русия затвори над 10 от летищата си.

Очакваният растеж на въздушния трафик в българското въздушно пространство е към 40%. РВД е подготвило секторни конфигурации за вдишване на трафика, като са направени и симулации. Осигурен е нужният брой ръководители на полети. Междувременно летище София получи позволение за извършване на директни полети до Съединени американски щати, оповестиха от аеропорта. В средата на октомври 2021 година екип от Департамента по вътрешна сигурност в Администрацията по сигурността на превоза на Съединени американски щати е бил на ревизия на летището.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР