Не вярвайте на любовните истории от филмите. Хората сме социални същества,

...
Не вярвайте на любовните истории от филмите.
Хората сме социални същества,
Коментари Харесай

Лъжите, на които вярваме в любовта

Не вярвайте на любовните истории от филмите.

Хората сме обществени същества, които могат да прекарат цялостен живот в търсенето на любовта. Стремежът да открием нашата половинка може да бъде толкоз огромен, че да сме склонни да повярваме на всяко факсимиле и всяка неистина, която чуваме онлайн или от приятелите ни. Но психолозите ни предизвестяват, че в случай че повярваме на тези няколко постоянно срещани неистини в любовта, единствено можем да пострадаме:

“Ако е писано, ще се случи ”

Почти всеки е или чувал този съвет, или е отговорен, че е дал подобен на другарка, която изпитва усложнения в любовта. И е доста прелестно да имаме вяра на концепцията, че има някаква магическа мощ, която постоянно оправя проблемите във връзките ни, тъй като просто по този начин е писано. Но истината е, че даже и да съществуват щастливите случайности и шансът, в случай че не поставим задоволително старания за връзките си, те мъчно ще бъдат сполучливи.

“Без пристрастеност няма обич ”

Много хора търсят цялостен живот онази обич като от филмите, “която няма опитомяване ”, а пристрастеността е водещата страст във връзката. Всички изследвания обаче сочат, че по този начин търсената тръпка изчезва бързо в дългата връзка, без значение какви са били връзките първоначално. След единствено една година брак двойките нормално вършат секс двойно по-малко, в сравнение с са правили в първия месец след сватбата.

“Любовта настава от пръв взор ”

Още една неистина, на която сме повярвали поради Холивудските сюжети. Обикновено в първите моменти след запознанството сред двама души може в действителност да зародят някакви усеща, само че нормално те са подбудени от мимолетно предпочитание, а не са знак, че ще прекараме остатъка от живота си с индивида, на който може даже още да не сме запомнили името.

 Лъжите, на които имаме вяра в любовта

Не вярвайте и на всяко възприятие, което изпитвате, когато се срещнете с нов човек. Психолозите предизвестяват, че това чувство за “пеперудите в стомаха ” в действителност може да е знак в алено с огромен надпис “внимавай ”, който тялото ни изпраща. Ако имате история на несполучливи или токсични връзки, това неспокойствие, което изпитвате, може в действителност да е боязън, тъй като подсъзнателно разпознавате признаците, че и с индивида пред вас ви чака сходна орис.

“И заживели щастливо ”

Може би обичаната ни неистина, на която всеки е вярвал някога… само че би трябвало да спрем да го вършим сега, в който стартираме сериозна връзка. Цялата история с това, че след целувката, след брака или след който и да е забележителен миг във връзката, нещата постоянно ще са наред, а щастието е обезпечено, е единствено една нереалистична приказка.

Във всяка стъпка от връзката ще се изискват старания и няма последна права, към която да се устремим, тъй като всеки ден от връзките сред двама души може да бъде изпълнен както с прелестни моменти, по този начин и с компликации и би трябвало да се надигнем дружно пред всеки сюжет.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР