Не трябва да има референдум за това дали да приемем

...
Не трябва да има референдум за това дали да приемем
Коментари Харесай

Дебне ни катастрофа! Кой пусна аларма за еврото

Не би трябвало да има референдум за това дали да приемем еврото, тъй като е противозаконен и опонира на уговорките, които сме поели. Това съобщи в ефира на Нова телевизия банкерът Левон Хампарцумян, представен от Нюз.бг.

По думите му най-бързият метод, парадоксално да приемем валутата в обращение, е в случай че допитването се случи и бъде признато. На идващия ден хората ще се наредят пред банките да си извърнат левовете в нещо по-добро, тъй като България ще катастрофира финансово, добави той.
-->
Несъгласие с тезата на Хампарцумян изрази икономистът Тодор Сапунаров. Според него би трябвало да има референдум, тъй като това води до осведомен избор на цялото общество. Така направиха Швеция и Дания, разясни той.

Старши икономистът от " Отворено общество " Георги Ангелов уточни, че цялата рецензия против приемането на еврото е, че ще докара до огромна инфлация. Направих изследване на всички страни, които са го приели. В тези страни инфлацията е спаднала, посочи Ангелов.

Критерият за инфлацията би трябвало да е изпълнен дълготрайно, а освен през последната една година. Приемането на еврото не е тест за който се приготвяме, отиваме, взимаме го и готово. Това е въпрос на нрав, на водене на дълготрайна политика, посочи основният икономист в Института за енергиен мениджмънт Калоян Стайков.

По време на аудиенция у нас заместник-председателят на Европейска комисия Валдис Домбровскис уточни, че 2025 година е реалистичната дата, в която България би могла да стане част от клуба на богатите.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР