Не спират усилията за погасяването на тежкия пожар, който се

...
Не спират усилията за погасяването на тежкия пожар, който се
Коментари Харесай

Още гасят огнения ад край Девин

Не стопират напъните за погасяването на тежкия пожар, който се разгоря в гориста околност край Девин.

Обхванати са към 1500 декара борова гора и пасища. Огънят към този момент е локализиран, оповестиха от Противопожарната работа и през днешния ден ще продължи потушаването на огнищата. Теренът е доста сложен и се гаси най-вече на ръка.

На място, с изключение на екипи на пожарната, са чиновници на Горските стопанства и доста доброволци. При нужда ще се повика и хеликоптер.

В момента в Горското стопанство в Девин се организира заседание, на което да се вземе решение по какъв начин ще продължи битката с огромния горски пожар, който бушува над града, заяви пред Нова телевизия заместник-областният шеф на Смолян Андриян Петров.

„ Снощи до среднощ екипите работиха на терен, като се опитваха да локализират огромна част от огнищата. Те са доста и на разнообразни места, част от които труднодостъпни. Над 100 индивида вършиха просеки”, изясни Петров.

По думите му покрай пожара има предпазена зона по „ Натура 2000”, а терзанията се той да не се разрасне до там. Пламъците са горели на четири фронта. Заместник-областният шеф изясни, че в случай че е належащо, в гасенето ще се включат чиновници на пожарните в Доспат и Смолян, както и хеликоптерна техника.

Андриян Петков изясни, че една от версиите, по които се работи, е, че пожарът е тенденциозен. По думите му Девин е цялостен с туристи, които не подозират, че на километри от тях има пожар.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР