Не сме се обидили, смяхме се, защото човек, когато се

...
Не сме се обидили, смяхме се, защото човек, когато се
Коментари Харесай

В ДПС се смели на тезата, че имат трима министри при Борисов

" Не сме се обидили, смяхме се, тъй като човек, когато се тормози и постои малко време на слънце, приказва неща, които няма по какъв начин да кореспондират с действителността. Няма по какъв начин да имаме министри в тоя кабинет. Ние постоянно сме дали своят вот срещу него ".

Така разяснява зам.-председателят на Движение за права и свободи Хамид Хамид пред Българска национална телевизия настояването за оставки на трима министри - финансовия Владислав Горанов, вътрешния Младен Маринов и на стопанската система Емил Караниколов.

Въпросното решение бе взето след среща на ръководителя на Политическа партия ГЕРБ и премиер Бойко Борисов с регионалните координатори на партията. На заседанието координаторите желаеха от Борисов освобождението на тримата министри с претекст: оборване на внушенията, че ГЕРБ и тези министри са в директна взаимозависимост от Движение за права и свободи и Делян Пеевски.

" Целта на Борисов е да бъде непокътнат самият Борисов. Защото в случай че искаше да избави ГЕРБ като партия, още преди 2-3 седмици да беше подал оставка и да беше спечелил едни нови избори. Според мен към този момент е доста късно ", разяснява още Хамид Хамид.

Той беше безапелационен, че няма по какъв начин някой да ги упреква в съглашателство с ГЕРБ. " Ако имат поради някои значими законопроекти, които ние сме подкрепяли, ние сме ги подкрепяли, тъй като те са съответствали на програмата на Движение за права и свободи ", добави той.

" Ситуацията сега е тежка, изходът не е толкоз елементарен ", смята Хамид и предвижда, че  ще бъде изработен опит за сформиране на нов кабинет в границите на това Народно заседание. Но дали ще бъде с премиера Борисов, или без него - ще стане ясно идната седмица : " Трябва да се види дали на същото болшинство ще разчита министър-председателят, или ще се търси в границите на това Народно заседание нов формат и ново болшинство ".

Хамид напомни, че през 2017 г. председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ от парламентарната естрада е споделил, че това държавно управление е нездравословно за обществото. " Още тогава им беше препоръчано да сформират държавно управление на малцинството, т.е. най-малко до евроизборите им гарантирахме поддръжка, без да участваме в ръководството, единствено и единствено да не бъдат включвани без нужда националисти във властта. За страдание, господин Борисов избра неверния път, изтегли късата съчка и резултатите ги виждаме ", уточни Хамид.

Според него формираното популистко националистическо държавно управление, вместо да прави промени и да форсира развиването на страната в стопански, в европейски проект, е тръгнало по пътя на най-малкото противодействие.

Няма политическа партия, която да пречупи Движение за права и свободи , безапелационен беше Хамид. " Колкото и да се пробват да сатанизират Движение за права и свободи, Движение за права и свободи има здрава основа, здрав пиедестал и правилни гласоподаватели. Всичко положително следва за Движение за права и свободи ", добави той.

Що се отнася до акцията в Росенец при т.нар Догансарай, където е една от резиденциите на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, той сподели:

" Беше изработен опит Движение за права и свободи да бъде въвлечено в това политическо тресавище на жълтите павета, да бъде включено по някакъв метод и частично съумяха. Трябваше някой да забележи Христо Иванов - след толкоз несполучливи избори, след толкоз проблем и в персонално качество. Прегръдката в Росенец беше с тези естествени хора, които бяха пристигнали за плаж, които не разбираха за какво страната в лицето на регионалния шеф, в лицето на кмета на общината, в лицето на министерствата не може да обезпечи достъп до това малко плажче. И вместо да отидат да стачкуват пред регионалния шеф да им обезпечи достъп, те потеглиха да нападат този плаж през частен парцел. Бяха подведени десетки младежи, които нямаха нищо общо с тази провокация ".

 

ЗА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ

Пред bTV пък различен представител на Движение за права и свободи - депутатът Ерджат Ебатин се впусна в отбрана на Делян Пеевски . Той разяснява думите на премиера Борисов, че " Шиши е редил кабинета на Радев ", по следния метод:

" Това е махленски език, който не подхожда на нито един общественик. Когато се приказва за Делян Пеевски - понеже той е един добър предприемач, освен у нас, само че и в други страни, има бизнес в Китай, в Дубай и в други страни - не може да обвиняваш един човек, че има бизнес нюх. Убеден съм, че поради неговите качества на добър предприемач, той ще работи с всички кабинети . Към богатите и сполучливи хора в обществото, когато хората нямат приходи, гледат по друг метод. "

" За един предприемач, който е дал над 10 милиона лв. за лечебни заведения, за спортни тимове, за една гора също подари. Един човек, който е дал толкова доста дарения и продължава с тези дарения. Когато казваш нещо за един човек, без конкретика, не е съществено, без да казваш тези неща, които са съответни ", сподели още Ебатин в отбрана на Пеевски.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР