Не слагайте много олио в лютеницата, защото няма да стане

...
Не слагайте много олио в лютеницата, защото няма да стане
Коментари Харесай

Каква е тайната на перфектната лютеница

Не слагайте доста олио в лютеницата, тъй като няма да стане по-вкусна, а ще се разкашка. Сложете малко, след това като я извадите, с цел да си хапнете с ракийка, със сиренце, на топло хлебче – тогава, в случай че желаете повече лой, сложете още. Това посъветва Ангел Ангелов от Академия “Кулинарен историк ” към Фондация “Национален концерн за предпазване на културно историческото завещание ”. 

„ Заедно с сътрудника Ангел вършим лютеница към този момент обичайно няколко години. Хората имат интерес, употребяват се розови домати, патладжани, чушки, всичко е създадено от български производители ”, сподели пред БГНЕС началник Юри Велев. Той не дава тъкмо време, належащо за приготвянето на вкусна лютеница. „ Това е като правенето на обич ”, сподели той и добави: „ Никога не знаеш по кое време ще стане лютеницата, в никакъв случай не знаеш по кое време всичко ще бъде както би трябвало. Рецептите са разнообразни, повече чушки, по-малко патладжани, малко моркови, могат да се поставят и други неща, доста обич, най-много розов домат и непрекъснато бъркане. Накрая слагаме, несъмнено, и сол, може да се постави и олио. Но най-важното е да го правиш с обич, с готовност ”, акцентира началник Велев.

В сезона за варене на лютеница Ангел Ангелов посъветва тавата или казанът, в който ще се вари вкусната зимнина, да не е калайдисан скоро и са лъскави. Причината – такива тави постоянно се калайдисват с припой за улуци, в който има доста олово.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР