Не се заигравайте с Трети март - националният празник на

...
Не се заигравайте с Трети март - националният празник на
Коментари Харесай

ВМРО: Не се заигравайте с Трети март. Фили и фоби, копейки и грантаджии, Вие сте позор!

Не се заигравайте с Трети март - националният празник на България! Фили и фоби, копейки и грантаджии, Вие сте срам! Водете позорните си изменнически задгранични борби другаде! България над всичко, пишат от Вътрешна македонска революционна организация.

Повод за позицията на Вътрешна македонска революционна организация са надигналите се гласове за анулация на националния празник на България. Разбира се тези гласове са солидно подхранени от разнообразни непознати ползи и центрове на въздействие, които от десетилетия целят подмяната на българската история. А в действителност разногласията към 3 март не са нищо повече от синдром на неналичието на национална памет.

В исторически проект Санстефанска България е основана на концепцията всички българи от българското землище - Вардарска Македония, Егейска Македония, Западна Тракия, Одринска Тракия, Северна Добруджа, Западните околности и част от Поморавието, да бъдат събрани дружно, в общи граници. И това е реализирано в съвсем цялостна целокупност след Цариградската конференция от 1876 година Санстефанският кротичък контракт е подписан на 3 март 1878 година

Това е последният интернационален контракт, който сплотява, а не разделя българите и не раздира земите ни. Който събира един народ на една земя, а не отделя майки от децата им, не разделя фамилии с граници. Не къса жива плът от землището на България. Наричайте го както желаете, само че 3 март не е ден за честване на съветското великолепие, а за честване на вярата за възобновяване на единната свободна българска нация.

3-ти март е ден, който следва да сплотява хора от разнообразни националности, в това число братските нам украински и съветски нации, които в хода на историята са били нееднократно един до друг в борбите за отстояване на нашата независимост. И до момента в който нелепостта и нервността диктуват решенията на нашите политици, ние от Вътрешна македонска революционна организация не одобряваме този акт на посягане върху историята.

Отказът от удостояване на националния ни празник е непосредствено пренебрежение към предците ни, дали живота си и положили костите си за възобновяване на българската страна. Отказ от национална еднаквост. Отказ от българския народен блян!

Да бъде повдигана тематиката за възбрана на този ден като формален празник не е „ съвременно “ и „ готино “. Комунистическо е! Защото този празник е бил неразрешен само от комунистическия режим след 1946 година, когато е разгласен за „ рискова част от великобългарския национализъм “. Словосъчетание, което е в рискова непосредственост с днешната реторика на „ демократичните “ представители по тематиката. Това не е „ непоносим народен комплекс на снишаване “. Нито е „ липса на себеуважение и почитание към историята ни “. Това е тържеството на един горделив народ, който за първи път след 500 години турско иго усеща своята национална еднаквост и целокупност. За страдание - единствено за няколко месеца, до Берлинския контракт (юли 1878 г.), който разрушава фантазията за обединяване на българския народ.

А да Ви напомним ли, господа неолиберали, че точно забранилата честването комунистическа власт беше същата тази, която щеше да направи анексия на България през 70-те години на предишния век, като 16-а република на Съюз на съветските социалистически републики? Защото очевидно и тази част от историята са Ви платили да забравите. Или не? Платили са Ви да прокламирате цялостното обезличаване на националната еднаквост на българите! Или негласното присъединение на България като фантомна република на Съединени американски щати?

Оставете Трети март на българите с памет и спрете да политизирате историята и да търгувате с България! България не се продава!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР