Не се заблуждавайте от снежната покривка, с която се събудихме

...
Не се заблуждавайте от снежната покривка, с която се събудихме
Коментари Харесай

Кое ни е най-трудно при смяната на времето и как да се адаптираме

Не се заблуждавайте от снежната завивка, с която се събудихме тази заран, пролетта идва през днешния ден, тъкмо в 18:15 ч.

През пролетта дните стартират да стават по-дълги от нощта, температурите се покачват, а природата се връща към деен живот.

Посрещаме пролетта със снежни виелици и поледици

Ще отиде ли лятното часово време в историята

С новия сезон настава и смяната на часовото време, която изисква пренастройване и на биологичните ни часовници.

Хората, които страдат от бодърствуване и които са по-изнервени и тревожни, по-трудно се приспособяват към прекосяването към лятно или зимно часово време, разяснява психологът доцент Маргарита Бакрачева.

Според нея въздействието главно се отразява в това

да свикнем към промяната тутакси за ставане.


При лятното часово време има положителен миг, който улеснява организма да одобри смяната. Сега се радваме на по-продължителен ден - светлината и слънцето са натурален антидепресант, които карат хората да се усещат по-добре, разяснява психологът.

Единственото отрицателно е настройката и интервалът, нужен за нея. Това е нещо, с което и работодателите би трябвало да се съобразят и да отчетат най-малко една седмица акомодация, до момента в който организмът се настрои към новия режим.

"Не е реалистично да чакаме и сами да се опитваме да бъдем 100% съответни ". Организмът самичък ни демонстрира темпа, с който е подготвен да се приспособява към смяната и е добре да му отдадем нужното време ", поучава доцент Бакрачева.

Въпреки минусите, смяната в този случай е по-позитивна, защото идва новият сезон на раждане, е мнението на психолога.

Пролетта носи позитивни страсти

и в случай че приказваме нормално за есенна меланхолия, то по-скоро приказваме за пролетна отмалялост, което е доста по-различно като акцент.

Усмивката от напъпилите листа на дърветата, цъфналите цветя, по-топлите дни ни подтикват да посегнем към по-леки и шарени облекла, да прекарваме повече време на открито.

Във видеото горе вижте 5 места, където е безконечна пролет.


Въпреки че зимното време е астрономическото и се свързва с по-близкото до организма, в чисто психически проект раждането на новия живот е съпроводено с нова вяра и нови страсти, отбелязва психологът.

Колкото и да е друга степента, в която времето въздейства на хората, няма човек, който да не регистрира като характерен барометър това, което се случва.

Не забравяйте да промените часовниците с час напред на 25 март в 3 часа през нощта.

Освен настъпването на пролетта, през днешния ден има още един мотив да се усмихнете.

На 20 март означаваме Международния ден на щастието, според резолюция на Общото заседание на Организация на обединените нации от 28 юни 2012 година, в която е заявено, че стремежът към благополучие и благоденствие е фундаментална цел на човечеството.

В отчета от 2018 година (по данни от 2015-2017) страната с най-щастливо население е Финландия. В челната десетка влизат също Норвегия (лидер за 2017 г.), Дания, Исландия, Швейцария, Холандия, Канада, Нова Зеландия Австралия и Швеция. На края на класацията са Бурунди, Централноафриканската република и Южен Судан.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР