Жените са по-склонни да страдат от хронични заболявания, които се

...
Жените са по-склонни да страдат от хронични заболявания, които се
Коментари Харесай

Жените страдат по-често от деменция и заболявания на костите

Жените са по-склонни да страдат от хронични болести , които се демонстрират в по-напреднала възраст като деменцията, до момента в който мъжете са по-склонни да бъдат жертви на остри и съдбовни болести и пострадвания. Това се споделя в научното здравно списание Lancet, чиито създатели приканват здравните управляващи по света да извърнат повече внимание на здравето на дамите.

" Исторически видяно, на женското здрав е се обръща внимание най-вече с оглед половата и репродуктивната функционалност, само че въпреки че те са значими, не обгръщат цялостния набор от проблеми, които изтезават дамите през целия им живот. Нашите разбори демонстрират да вземем за пример непропорционално висока периодичност измежду дамите на психологичните болести и на болесттите на мускулите и костната система . Неинфекциозните заболявания, на които дамите са по-често изложени, остават на назад във времето във финансирането на научните проучвания, литературата и - което е извънредно значимо, в здравното обмисляне ", се споделя в обявата.

Авторите на публикацията се опират на интернационалната здравна статистика за другите страни и райони на света, наречена " Глобална тежест на болесттите " , като употребяват индикатор като индикаторите DALY - " обща тежест на болесттите " - който сплотява времето, изгубено от даден човек заради заболяване или ранна гибел. Използвани са данни за 30 години - от 1990 година до 2021 година

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР