Не се сещам да сме имали друг политик като Кирил

...
Не се сещам да сме имали друг политик като Кирил
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Нов кабинет в този парламент не е възможен

Не се сещам да сме имали различен политик като Кирил Петков, който като рецидивист толкоз постоянно да нарушава конституцията Възраждане ще ръководи с българския народ " Експертно " държавно управление ще задълбочи измененията По наша информация Българска социалистическа партия не минава 4-процентовата преграда Стефан Янев не може да копира " Възраждане " Това Народно заседание е морално банкрутирало и управнически импотентно. Нови избори, споделя доктор Костадин Костадинов в особено изявление за вестник СТАНДАРТ
 

- Д-р Костадинов, страната се разтресе от нов скандал - изгонването на 70 съветски дипломати. Какво е Вашето пояснение - за какво министър председателят в оставка Кирил Петков предприе този ход?

- Вероятно тъй като по този начин са му споделили от Американското посолство, което директно командва българската страна. И тъй като трябваше да покаже в деня, в който се събираха държавните глави на страните-членки на НАТО в Мадрид, че България праволинейно следва най-антируската политика в Европа, по-антируска даже от Полша, която има обичаи в русофобската си политическа ориентировка.

- В петък президентът Румен Радев ще връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление - на " Продължаваме промяната ". Възможно ли е това Народно заседание да излъчи втори кабинет на Политическа партия?

- Категорично не е допустимо. Обаче мен друго ме тормози. Президентът ще ги предложения, с цел да им връчи мандата, само че не се знае дали те ще отидат, с цел да го получат. Разбира се, мощно се надявам най-малко този път да спазят конституцията, тъй като видяхме по какъв начин единствено в границите на една седмица Кирил Петков два пъти наруши конституцията. Първо, когато забави с пет дни внасянето на своята оставка, откакто беше гласуван вотът на съмнение, и втория път, когато след вота на съмнение неговата партия не отиде на консултациите при президента. Ще напомня и това, че Кирил Петков беше министър на стопанската система и излъга, че няма двойно поданство, неговите нарушавания на конституцията към този момент стават три. Честно казано, пробвам се да се сетя има ли някой върховен български общественик, който като рецидивист по този начин редовно да нарушава конституцията последните тридесет години, не се сещам. Така че се надявам да намерят задоволително храброст от " Продължаваме промяната " и да отидат да вземат мандата.

- Българска социалистическа партия заприказва за сформиране на програмно държавно управление до края на годината, което да работи по няколко съществени целта за справяне с рецесиите. " Възраждане " би ли подкрепила подобен кабинет?

- Категорично не. Този парламент е антибългарски, извънредно дискредитиран, морално банкрутирал, привършен и управнически импотентен. Така че единственият излаз от икономическата, политическата и финансова рецесии е да отидем на нови избори. Един подобен " експертен " кабинет ще задълбочи проблемите на нашата страна и в навечерието на зимата ще вкара България в доста сериозна злополука, от която страната ни ще бъде  взривена като страна.

- Достатъчни ли са ограниченията за поддръжка на хората и бизнеса в актуализацията на бюджета, която се приема от Народното събрание?

- Категорично не са. И това, което трябваше да се направи още при започване на годината, беше да се отстрани ДДС-то освен за една стока, а за храните от дребната потребителска кошница. Да се понижи акцизът на горивата. Да се понижи ДДС-то върху сметките на битовите консуматори за ток и вода. Не на последно място, нещо, което няма директна връзка с бюджета, само че индиректно го касае - да се анулират глобите към Русия, които в действителност са доста мощен инфлационен фактор. Нищо от това не беше направено, нищо от това няма и да се  направи, тъй че тези ограничения са палиативни, закъснели и безусловно непотребни.

- Дясната ръка на Корнелия Нинова - Калоян Методиев, дефинира " Възраждане " като " дъщерна компания на ГЕРБ ". Креатура ли е партията Ви на хората на Бойко Борисов?

- Трудно ми е да отговоря на обвиняванията от страна на човек, който е бил ръководител на младежката организация на Съюз на демократичните сили, която сега е съдружен сътрудник на ГЕРБ. Как да Ви кажа, това е просто връх на политическото двуличие. Ако Калоян Методиев си мисли, че ние не помним тези неща, доста се бърка. Както и в случай че си мисли, че българският народ не помни това, че Българска социалистическа партия беше в коалиция с Движение за права и свободи, също се бърка.

Помним и това, че предходната седмица гласуването на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Политическа партия и Демократична България стана причина за повдигане на ветото над Република Северна Македония. Българските жители виждат всичко и в случай че бях на мястото на Калоян Методиев, щях да съм доста угрижен за това дали на идващите избори Българска социалистическа партия ще бъде част от Народното събрание. Според данните, с които ние разполагаме, Българска социалистическа партия към този момент е под бариерата от 4 %.

- Изборите чукат на вратата, само че по всичко проличава, че идващият парламент още веднъж ще е мощно фрагментиран. Кои партии виждате в него?

- Не се интересувам от другите партии, тъй като в българския парламент и въобще в българския политически живот има три политически течения - проамериканското, протурското, показано от Движение за права и свободи, и пробългарското, показано от " Възраждане ". В момента ние сме единствената българска политическа организация в Народното събрание, има пет американски партии - ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Демократична България, Политическа партия и Има Такъв Народ и една турска партия - Движение за права и свободи. Ето за какво задачата на " Възраждане " е да се явим на идващите избори, да ги спечелим и да управляваме независимо България.

- Какви са упоритостите Ви за резултата на " Възраждане?

- " Възраждане " ще ръководи с българския народ, с всички разочаровани от прехода. Когато гласоподавателите ни дадат доверието си, можем да застанем отпред на страната като независимо ръководещи. Няма да бъдем част от безпринципни обединения с партии, управлявали през миналите 32 години на по този начин наречения преход.

- Според социолози партията на Стефан Янев се цели непосредствено в електората на " Възраждане ". Виждате ли сериозна конкуренция в лицето на " Български напредък "?

- Според кои социолози? Според тези, които дават над 4 % на партия, която още не е основана? Стефан Янев поддържа евроатлантическите полезности, не слага под подозрение участието на България в НАТО и застава зад въвеждането на еврото в България. Това са все неща, които няма по какъв начин да създадат усещане на гласоподавател на " Възраждане ". Безспорно е това, че американците се пробваха да създадат " отровна гъба " - двойник на " Възраждане " в лицето на този политически план, само че не им се получи. Причините за това са две: няма по какъв начин някой да копира " Възраждане " и самият Стефан Янев не има харизма на водач и това ще се види доста ясно на идващите избори, когато следващият американски план ще получи не повече от един %.

- Защо се стигна до разрива Ви с Елена Гунчева? Тя Ви упрекна в властнически метод.

- Коя беше Елена Гунчева?
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР