Не са застрашени доставките на газ за България след решението

...
Не са застрашени доставките на газ за България след решението
Коментари Харесай

Министър Николов: Няма да останем без газ след искането на Русия да се плаща в рубли

Не са застрашени доставките на газ за България след решението на Путин всички страни да заплащат за съветския газ само в рубли. Това успокои министърът на енергетиката Александър Николов.

" Има контрагент в България, който може да извърши транзакцията в рубли ", безапелационен бе той. " Очакваме всевъзможни дейности, граничещи със странното. Този сюжети към този момент е прегледан на равнище БХК и на равнище фактическа опция за разплащане, тъй че не подлежат на риск заплащанията по съществуващия контракт ", увери още Николов.

По-рано в сряда стана ясно, че Русия отхвърля да приема от окачествените от нея страни като „ вражески “ заплащания за доставки на природен газ в задгранична валута , в това число долари и евро , и ще премине към заплащания в рубли.

" Реших в най-кратки периоди да приложа набор от ограничения за прекачване на заплащането - дано стартираме с това - за нашия природен газ, доставян на по този начин наречените вражески страни, в съветски рубли ", съобщи Владимир Путин по време на среща с държавното управление.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР