Не, решението не е внос на виетнамци или малайци, които

...
Не, решението не е внос на виетнамци или малайци, които
Коментари Харесай

Радан Кънев: Виетнамци, които да работят за 300 лева, няма да решат проблемите на бизнеса

Не, решението не е импорт на виетнамци или малайци, които да работят за 300 лв. на месец. Това е - по ред аргументи - извънредно рискова и неустойчива мярка. Така разяснява на страницата си във Facebook зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев настояването на бизнеса за импорт на работна ръка.

В началото на седмицата Асоциацията на организациите на българските работодатели изпратиха писмо до ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и ръководителя на парламентарната Комисия по труда и обществената политика Хасан Адемов с гледище страната да не пречи на бизнеса да наема служащи от чужбина. "Без импорт на служащи развиването на стопанската система ще спре, като се ограничи до днешните лимитирани благоприятни условия ", обясниха те.

"Решението е да се употребява интервала на стопански растеж и рекордна претовареност (който напълно няма да е вечен), с цел да се реформира и освободи трудовия пазар. Да се вкарат нови и гъвкави форми на претовареност, които да оказват помощ на българските работодатели да усвоят трудовия капацитет на българските жители - тези, които не работят и не търсят работа, както и тези, които работят от време на време и сезонно в Западна Европа. А законодателството ни сега е таман противоположното - нови тежести, условности и спънки пред наемането. След 2-3 години позитивният цикъл ще приключи, и тогава отново ще има рев и скърцане със зъби. ", счита Радан Кънев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР