Не проверявате джобовете - Монети или салфетки често попадат в

...
Не проверявате джобовете - Монети или салфетки често попадат в
Коментари Харесай

Кои са най-големите грешки, които допускаме при прането

Не проверявате джобовете - Монети или салфетки постоянно попадат в пералнята, като по този метод освен основават усложнения при почистването на облеклата, само че стават рискови и за самия апарат.



Не закопчавате циповете - Ако не е закопчан, по този метод ципът може да се закачи за друга дреха и да повреди тъканта. Ако са по-масивни (цип или копче), може да пукне стъклото на прозорчето на пералнята.
С тези хитринки няма да остане нито едно леке край вас
Прането на облекла е същинско изкуство, което може да се овладее без усложнения, изключително в случай че научите най-важните секрети му секрети. Много д...

Не четете етикетите - Понякога има значение дали перете някоя дреха на 30 или на 40 градуса, дали би трябвало да се изпере ръчно и на какви градуси да я пуснете в сушилнята. Инструкциите на етикетите въпреки всичко са поставени там, тъй като имат значение.

Не тествате дали дрехата изпуска - Проверявайте цветните облекла авансово дали пускат багра - потопете част от дрехата във вода и в случай че изпусне, тогава знаете, че би трябвало да я перете настрана. Друг елементарен вид е да слагате специфични кърпички в пералнята, които да лишават цвета, вместо другите облекла да попиват от него.

Търкате петната прекомерно мощно - По този метод единствено може да увредите материята и да извършите петното по-голямо. По-добре използвайте специфичен препарат за лека обработка.

Тъпчете облеклата в пералнята - Прекалено огромното количество пране в уреда води до не добре изпрани облекла. Освен това може да се отрази на пералнята, като я размести.
Най-честите неточности при пране, сушене и предпазване на облеклата
Вероятно сте се замисляли, че може да допуснете неточност при пране, сушене или предпазване на облекла, тъй като всички тези действия наподобяват...

Използвате доста прахуляк - Понякога повишеното количество може да докара до формиране на доста пяна и по този начин пералнята да прелее. Друг проблем е, че в случай че употребявате повече гранулиран прахуляк за пране, той може да заседне по облеклата.



Забравяте прането - Ако сте оставили пералнята отворена, откакто е свършила, и става дума единствено за известно време - това не е проблем, само че при затворена малка врата и дълготрайно време облеклата получават противен мирис и материите се разтягат и унищожават.

Не почиствате пералнята - Като апарат, който непрекъснато е изложен на влага, тя би трябвало постоянно да се почиства и забърсва след потребление. 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР