Не приемам никаква форма на агресия спрямо лекари, фармацевти, професионалисти

...
Не приемам никаква форма на агресия спрямо лекари, фармацевти, професионалисти
Коментари Харесай

Асена Сербезова с призив за защита и уважение на лекарите, които се борят срещу Covid - 19

Не одобрявам никаква форма на експанзия по отношение на лекари, фармацевти, експерти по здравни грижи, санитари и водачи на коли за спешна помощ – въобще против хората в системата на опазването на здравето, които всеки ден подценяват себе си, с цел да оказват помощ на различен, набожен или не набожен, а най-после - просто човек, който има потребност от квалифицирана здравна помощ, учредена на здравната просвета и процедура. Това показва в пост в обществените медии министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова .
В поста си министърът на опазването на здравето показва, че са регистрирани 9996 случая на COVID-19 за последното денонощие при над 160 хиляди дейни към днешна дата. " 5 223 жители сега се намират в болница, 541 са тези в интензивните отделения на лечебните заведения. За всички тях се грижат преуморени, на абсолютния лимит на физическите си сили и на психическата си устойчивост, медицински експерти. Те се борят освен с COVID-19, само че и със страхове, съмнение и незнание. Те лекуват и имунизирани и неимунизирани, и вярващи и невярващи в науката, лекуват и в дребни и в огромни лечебни заведения, и в държавни и частни структури, само че всички те постоянно на лимита на силите си...
На всички тях, без значение от другите убеждения, изискуем почитание и признателност. България е измежду страните с най-ниски равнища на имунизация против СOVID-19 в Европа , което, дружно с влошеното здраве на българина, води до извънредно високо натоварване на болничната система, до тотално безсилие на медиците и до висока смъртност измежду неимунизираната част на популацията. 82.63% от приетите в болница за последните 24 часа хора не са имунизирани. От записаните през вчерашния ден умряли, поради затруднения от инфекцията, 91.93% не са били имунизирани. За това не са отговорни лекарите и медицинските сестр и. Нито пък имунизациите... Нито пък това или предходните ръководства, които са обезпечили задоволително количества от всички позволени за приложимост в Европейски Съюз ваксини... Още по-малко виновност може да бъде търсена на лекари, нападани, търпящи обиди и съмнение, които макар трупаните с години нерешени проблеми в системата вършат всичко по силите си.

32 247 са умрелите от COVID-19 в страната жители от началото на пандемията. Насилието над медиците няма да понижи техния брой. Това няма да реализира и разпространяването на погрешна и искрено подвеждаща хората информация за имунизациите и имунизацията и полезността на противоепидемичните ограничения. В България няма потвърден случай на причинно-следствена връзка сред сложена ваксина против COVID-19 и смъртен излаз , каквато информация беше изнесена в ефира на една от националните малките екрани. Ваксините против коронавирусната зараза са едни от най-проследяваните и всеобщо употребявани за предварителна защита в международен мащаб лекарствени артикули – близо 10 милиарда ваксини са сложени по света, у нас приложени са над 4 млн. дози.
Към 17.01.2022 година общият брой на получените в ИАЛ известия за нежелани лекарствени реакции след използване на ваксини против COVID-19 е 3861, което съставлява 0,09% от всички приложени ваксини. Едва към 10% от тези обявени реакции дават отговор на критериите за съвестност. Проследяването на сигурността на имунизациите се базира на обзор на цялата налична и проверима информация и резултатите от нейния разбор. Всички данни, както и направената поетапна оценка за сигурността на имунизациите, се разгласяват регулярно на страницата на разрешителния орган - Европейска организация по медикаментите (ЕМА). Всеки има право на избор на какво да има вяра и на какво не, само че това не му дава право да бъде принудител, както и да приканва за разпра. А р ано или късно всички опираме до грижите на хората в опазването на здравето... Пазете ги ", написа още министърът на опазването на здравето.

(Правописът е запазен).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР