Не подлежи на съмнение, че бялата захар е вредна за

...
Не подлежи на съмнение, че бялата захар е вредна за
Коментари Харесай

Кафява захар Мусковадо - ползи и употреба

Не предстои на подозрение, че бялата захар е нездравословна за здравето, защото суровината се подлага на избелване, при което се употребяват нездравословни субстанции, проникващи при приложимост на бялата кристална захар в организма.

Решение за поклонниците на сладкия усет обаче има. Това е кафявата захар, която е натурална, не е избелена и не е отстранена от нея меласата в захарната тръстика.

Кафявата захар бива няколко вида и всички съдържат хранителни субстанции, минерали и витамини, повишаващи успеваемостта на телесните функционалности, подобряващи здравето и метаболизма в тялото. Всеки тип кафява захар предизвиква в доста по-малка степен кариес, в сравнение с рафинираната бяла захар.

Един от типовете кафява захар е Мусковадо - артикул, създаван и през днешния ден на острови Барбадос, Мавриций и край африканските и индийските крайбрежия, за който може да се каже, че на процедура съставлява нерафинирана захар от захарна тръстика, в която меласата не е отстранена. Ако е с по-малко месата, тя е по-светла, а когато има повече меласа, разновидността е малко по-тъмен.

Видът на Мусковидо много се разграничава от рафинирания артикул, с който сме привикнали. Тя е влажна, малко лепкава на досег и наподобява на влажен пясък. Тъй като не са отстранени потребните субстанции в нейния състав, тя е доста по-здравословен вид на сладкия усет, който реализираме с бяла захар.

Сладостта е това, което незабавно се усеща, когато се опита. В нея обаче се усеща и един плодово-карамелен нюанс, който я прави доста забавна като вкусово чувство. Последващият горчив привкус, който остава, я прави комплицирана във вкусово отношение сладка облага на пазара.

По-ценни обаче са здравословните изгоди от захар Мусковадо. Какви са те? Съдържащият се калий в нея е към 20 пъти повече, в сравнение с в захарното цвекло, желязото е 10 пъти повече, съдържа и магнезий, който не можем да открием в рафинираната захар. Можем да посочим и благосъстоянието на витамини от група В, фосфорът и други.

Тези потребни хранителни субстанции усъвършенстват здравето и не въздействат върху естествените метаболитни процеси в организма.

Тази захар е нискокалорична и това я прави здравословен подслаждащ сътрудник, който няма да провокира взрив на кариеси.

 Кафе вс кафява захар

Приложения в кулинарията на кафява захар Мусковадо

Когато се употребява тази захар при подготвяне на храни, усетът се отличава с тактичност, изисканост, с топъл мирис на карамел, който се цени в гастрономията. Поради особения си прелестен усет захарта Мусковадо се употребява като подсладител на напитките и сосовете. Ромът с тази захар придобива неповторимия си характерен усет. Слагат я също в барбекю соса и при други пикантни ястия.

Тестото, приготвено с Мусковадо, е изключително ароматно и вкусно. Финото вкусово чувство в фамозните джинджифилови сладки и разнообразни сладкиши се дължи на нея. Шоколадът и типовете питиета с кафе са доста забавни, в случай че се съчетаят с тази захар, а има и чудесна продължителност, която я прави добър избор за кулинарна приложимост.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР