Не площадка за токсичен боклук, а място за съхраняване на

...
Не площадка за токсичен боклук, а място за съхраняване на
Коментари Харесай

Собственикът на площадката във Враца: Това не е боклук, а суровина с добавена стойност


Не площадка за отровен отпадък, а място за запазване на скъпа суровина, която ще бъде модифицирана. Това твърди, че е проверяваното във Враца хранилище, притежателят му Илиян Ангелов.

На площадката са ситуирани 50 тона в чували, превозени с 6 камиона в края на ноември. По думите на Ангелов мястото, откъдето идва доставката е Милано, Италия – точно там през декември италианските управляващи заловиха над 800 тона противозаконен отпадък, който е трябвало да отпътува България.

Собственикът на площадката обаче е безапелационен – нищо нелегално и вредящо в актуалната обстановка няма.

„ Това са пластмасови опаковки от употребявани тонер касети за принтери – суровина, която се претопява и от нея се вършат други пластмасови произведения. Аз се колебая дали може да се твърди това, че е отпадък, доколкото това е суровина, от която се отива и се създава нещо с прибавен стойност”, акцентира Ангелов пред bTV.

Това била и информацията, която е получил от компанията, закупила тоновете пластмаса.

Предстои на притежателя на депото да бъде наложена санкция от 7000 лв., защото теренът няма лиценз. А в това време се появи информация, че през вчерашния ден е била проверявана и друга компания, която стопанисва сходни боклуци – този път в Мизия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР