Не планирам чистка в общинската администрация, заяви новият кмет на

...
Не планирам чистка в общинската администрация, заяви новият кмет на
Коментари Харесай

Благомир Коцев не планира чистка в общината, ще спира изцяло колите в Морската градина

Не възнамерявам чистка в общинската администрация, съобщи новият кмет на Варна Благомир Коцев. Той увери, че ще бъде гласувано доверие на всеки чиновник, който работи професионално. Сменени ще бъдат сегашните зам.-кметове, а в ресорите на новите ще има промени, като един от тях ще дава отговор за европейските стратегии.

„ Загърбваме партийната принадлежност и разликите и подаваме ръка на всички, които желаят да работят за Варна. Общинският съвет е пъстър и хетерогенен, уповавам се, че ще бъде определен ръководител, към който ще има консенсус. ПП-ДБ ще излъчи претендент за ръководител и ще търсим болшинство. Разчитаме на всички, които ни поддържаха на втори тур ”.

Коцев разгласи, че следва да бъде направена финансова проверка. Той се съмнява в думите на предшественика си Иван Портних, че общината в е в положително финансово здраве.



За Морската градина ще бъде създадена цялостна идея, която да позволи проблемите с колите, строителство и чистотата. Целта е към историческото ядро да бъде присъединена местността Салтанат, в която празните имоти ще бъдат отчуждавани, изясни Коцев. Той добави, че придвижването на коли ще бъде лимитирано, а в дълготраен проект ще бъде напълно неразрешено.

„ Ще предизвикваме промени в Общия организационен проект на Варна, като зелените площи ще бъдат увеличени, а интензитетът на застрояване в някои региони ще бъде понижен. Презастрояването е огромен проблем, като то е обвързвано с салдото сред инфраструктурата и зелените площи. Бъдещият зам.-кмет по строителството ще има с срещи с компаниите, изпълняващи сега ремонтите в града. Предполагам, че в договорите има клаузи за неустойки. Ще има възстановяване на сметопочистването, откакто се срещнем със подписания контракт ”.

Тръбата във Варненското езеро би трябвало да бъде закопана в дъното или да се мисли за пречиствателна станция в квартал „ Аспарухово ”, сподели още Коцев. Неговата администрация ще изиска от страната ръководството на атракционната зона към Морска гара да бъде обещано на общината за ръководство.

Коцев ще има среща с управлението на „ Общинска полиция ”, на която ще бъде разисквано по какъв начин може да бъде усъвършенствана работата й. Планира се и основаване на център за градска сигурност, който да прави видеонаблюдение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР