Не оставай днешната работа за утре!, гласи старата поговорка.Често обаче

...
Не оставай днешната работа за утре!, гласи старата поговорка.Често обаче
Коментари Харесай

Не вярвайте на вътрешния си глас и ще се отървете от мързела

„ Не оставай днешната работа за на следващия ден! ”, гласи остарялата сентенция.

Често обаче мързелът е по-силен и ни кара да отлагаме, а съгласно психолози той е главната спънка човек да се усъвършенства. Ето няколко елементарни метода да се справите, стига към този момент да сте приели, че в действителност имате проблем.

№1 – Не вярвайте на вътрешния си глас! Обичайно, когато сме изтощени, си мислим, че можем да отложим едно или друго, с цел да спестим сила. А в действителност запасът е доста по-голям. Затова в сходни моменти, пробвайте да отхвърлите тези мисли и страсти и да свършите това, което би трябвало.

№2 – Ако мързелът се трансформира в редовно държание, се замислете дали пък не става дума за заболяване, да вземем за пример за проблем с щитовидната жлеза. Затова въпреки всичко си направете профилактичен обзор. Ако се окаже, че всичко е наред, може би ви би трябвало психолог.

№3 – Натоварете тялото си! Хората, работещи с години в офиси и дълги часове в една позиция, извънредно постоянно се усещат отпаднали и са мощно склонни към мързел. Причината е, че тялото привиква да е пасивно и без тонус и с времето става все по-трудно да се появи предпочитание за придвижване. Затова започнете да спортувате, даже и в началото за малко. Не е инцидентно, че в предишното имаше утринна гимнастика!

№4 – Поставяйте си цели! Трябва да е нещо, което ви харесва, и което може да извършите само вие. Това безспорно ще принуждава мозъка да търси решения посредством дейности.

№5 – Правете си дарове! Изпълнението на задачите всекидневно или работата за една по-голяма изискват старания. Възнаградете се, когато ги извършите, като сами изберете по какъв метод! Този метод основава положителен метод към всекидневните занимания и гони мързела. /zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР