Не ние замеряхме Кирил Петков на Шипка, казва лидерът на

...
Не ние замеряхме Кирил Петков на Шипка, казва лидерът на
Коментари Харесай

Костадин Костадинов:Трябваше да сме посредник между Русия и Украйна

Не ние замеряхме Кирил Петков на Шипка, споделя водачът на Възраждане доктор Костадин Костадинов Не съм индивидът на Кремъл у нас, Възраждане пази единствено българския народен интерес
-  Г-н Костадинов, казахте, че Украйна Ви е поставила черен щемпел поради информация от българското разузнаване, че сте съветски сътрудник.Украинското посолство в София отхвърли, а " Демократична България " дори се зарадва, като Владислав Панев съобщи: " Адмирации за този, който е натопил Костадинов ". Какво се случи в Украйна?

- Нека стартираме с това, че когато се прибрах от Украйна, желаех среща с украинския дипломат, тъкмо с цел да разберем какво се е случило. Украинският дипломат обаче отхвърли диалог и отхвърли изрично среща, което удостоверява това, което към този момент и Вие знаете. Именно, че на мен ми беше подложен черен щемпел. Военните, които ме откриха в Болград и ме ескортираха до самата граница, ми споделиха, че те са получили информация от „ балгарская разведка “ (българското разузнаване), споделям го на съветски, тъй като по този начин ми беше казано, че аз съм ръководител на проруска партия.

Съответно постановиха ми черен щемпел и възбрана за 10 години за влизане в Украйна. Единият от четиримата военни, които ме ескортираха, до момента в който ме охраняваха, сподели, че би трябвало да се веселя, че имам черен щемпел, тъй като в действителност трябвало да ме разстрелят.

- Защо отидохте в Украйна?

- Поводът за ходенето ми в Украйна беше среща с локални българи, с цел да уточним от каква тъкмо филантропична помощ имат потребност те. Слава Богу, успяхме да свършим това, за което отидохме. Като се завърнах в България със съидейниците ми от Възраждане стартирахме акция „ Помощ за българите в Украйна “.

Кампанията има за цел да набере филантропична помощ за нашите сънародници там. В резултат на нея първите 10 тона събрани филантропични помощи отпътуват през днешния ден за Украйна. Кампанията ще продължи до момента в който нашите сънародници в Украйна имат потребност. При визитата ми  разбрах, че българската страна не е изпратила нищо до българите там.

Ето за какво помолих хората, с които приказвах, да изпратят писмо до министър-председателя, ръководителя на Народното събрание и ръководителите на всяка една от парламентарните групи в българския парламент, с което те да бъдат осведомени с потребностите на нашите сънародници в Украйна. Доколкото ми е известно към момента българската страна не е изпратила помощ за там. Говоря съответно за българите. Иначе министър-председателят сподели, че са изпратени осем камиона, явно обаче те не са изпратени в регионите, в които има българи, а са изпратени там, където няма нито един българин.

Изводите за това, за какво е такава политиката, ги оставям на хората, които са задоволително интелигентни сами да си ги създадат.

- Вие ли сте индивидът на Кремъл у нас?

- Не! Аз съм индивидът на българския народ в българския парламент. Възраждане е потвърдила, че пази единствено и само българския народен интерес. Възраждане е единствената българска национална организация в българския парламент.

В момента там имаме шест американски или проамерикански политически партии и една българска и това е Възраждане. Да, ние можем да урегулираме връзките с Кремъл заради следната доста елементарна причина: Ние нямаме зависимости от никого и можем да седнем и да се договорим с всеки въз основата само и единствено дали тези договорености ще дават отговор или не на българския народен интерес. Ние не се отчитаме в американското посолство, за разлика от ръководещите, и не вървим в никое друго посолство. Ето за какво сме единствените, които могат да урегулират връзките на България с Кремъл.

- Нарекохте българските специфични служби предатели. Защо?

- Как да окачествя това нещо, че личната ми страна ме е предала? Как да окачествя това, че нещо е предиздвикало някой в България да се опита да реши собствен вътрешнополитически проблем с външни политически средства? Истината е, че Възраждане е проблем, доста сериозен проблем за статуквото в България.

Възраждане заплашва колониалния статут на България. Възраждане е инструмент, с който българите могат да възстановят още веднъж изгубената си преди десетилетия самостоятелност. Поради това бидейки опасност, и Възраждане, и аз, като неин лидер, сме планувани за елиминация. Честно казано, това което направиха беше извънредно подло.

Вярвам, че министър-председателят ни няма нищо общо с това, имам вяра че той не е бил наясно с това, което се е случило. Остава само да разберем кой тъкмо е индивидът. Това несъмнено ще го създадем, когато българите дадат доверието си на Възраждане и ние стартираме да управляваме страната, тъй като към сегашния миг аз съм изрично уверен, че службите ни ще отрекат присъединяване.

Нещо повече. Те единствено преди няколко дни отхвърлиха, че са ни подслушвали, макар че в 46-то Народно заседание имаше комисия, в която изтече лист с имена на подслушвани български жители. От подслушани 130 лица към 30 бяха от Възраждане. Практически цялото ни управление и някои от по-изявените деятели от страната са били обект на подслушване. Така че те отхвърлят нещо, което е оповестено публично, какво остава за нещо, което са ми споделили украинските граничари.

- " Продължаваме промяната " изиска информация от ДАНС, Министерство на вътрешните работи, ДАР и Военното разузнаване за какво Ви е неразрешено да влизате в Украйна. Вярвате ли на информацията, която службите ще дадат?

- Не! Няма по какъв начин да им имам вяра. Миналата седмица имаше доклад за активността на ДАНС за 2020 година, в който липсваше специфичната интервенция извършена против Възраждане. При нея бяха разпитани 360 индивида, били сме следени, били сме и подслушвани.

За тази специфична интервенция даже и медиите писаха. Ставаше въпрос тогава за процеса за възбраната на Възраждане. Те отхвърлят това нещо да се е случвало и го няма в техния формален отчет. Разбирате ли? Естествено, че няма по какъв начин да им имаме вяра и ние споделяме, че в този си тип българските служби и съответно ДАНС обслужват непознати национални ползи. В тях има непознати сътрудници, които първо рапортуват на непознатите разузнавания и чак тогава на съответните свои началства. Ето тъкмо заради тази причина ДАНС би трябвало да бъде разформирована и да бъде преоснована. Така както би трябвало да бъде преоснована и българската страна като цяло.

- Привърженици на Възраждане ли хвърляха снежните топки по премиера Кирил Петков? Одобрявате ли това?

- Не! Естествено, че не сме ние. Искам да напомня, че няколко седмици преди този момент на 22-ри февруари ние организирахме огромен митинг, на който се събраха към 5000 души в центъра на София. Той беше за анулацията на „ Зеления документ “. Тогава ние искахме среща с министър-председателя. Той пристигна и приказва пред тези 5000 българи, събрани пред Министерския съвет.

Никой тогава не си разреши да насочи каквото и да било посягане върху него и неговата персона. Нещо повече, когато бяхме на Шипка, тъкмо ние апелирахме да се вкара ред и да не се викат политически лозунги там, тъй като на 3-ти март и на Шипка не трябва да има политика.

Докато ние бяхме там нямаше проблеми. След като си тръгнахме, със своето наличие и с непремерената си тирада, явно министър- ръководителят е предизвикал стоящите там жители. Далеч не всеки човек, който беше на Шипка, беше от Възраждане. Но пък на мен ми стана доста обидно, когато след това прочетох, че хората, които били на Шипка, били една навалица от 2000 души. Когато министър-председателят стартира да назовава личния си народ навалица, дните му са преброени, а той самият е жертван.  

- Възраждане не поддържа декларацията на Народното събрание, осъждаща войната в Украйна. Каква е позицията на партията по този спор, който целият свят осъжда сега?

- Конфликтът не е осъждан от целия свят. Напротив. Има доста страни, които отхвърлят да вземат страна, има и такива, които поддържат Русия. Тези от тях, които са на страната на Украйна и на страната на Съединени американски щати, тъй като истината е, че тук приказваме не за Руско-Украински, а за Руско-Американски спор, в действителност са 48 страни. За страдание България е измежду тези 48 страни, които Русия дефинира като вражески и с които явно Руската федерация ще ограничи всевъзможни контакти в околните години.

Дори с приключването на военните дейности тези вражески връзки ще продължат. Само че тези 48 страни са 1/4 от страните по света, които са 204. Възраждане съобщи позицията си още в самото начало. В този братоубийствен спор сред две както приятелски между тях, по този начин и приятелски на нас страни, ние трябваше да имаме една единствена позиция и тя трябваше да е посредническа.

България има свое малцинство, както в Украйна, по този начин и в Русия. Ние трябваше да бъдем тази страна, която намирайки се в неповторимо състояние сред Изтока и Запада, да може да посредничи и по този метод да облекчи ситуацията на своите сънародници, както в Русия, по този начин и в Украйна. Нищо от това не се случи.

- Каква помощ би трябвало да окаже страната на общините, които сега одобряват бежанци от Украйна и се оправят единствено и само със личните си средства?

- До момента хората, които са поискали бежански статут, са малко над 100 и това е формалната информация. Всички останали, които влизат в нашата страна, до някаква степен се оправят сами и не желаят да бъдат третирани като бежанци и надлежно това трансформира техния статут в страната в малко по-особен. От една страна те бягат от военни дейности, а въпреки това, популярност Богу, явно разполагат с благоприятни условия, които им разрешават сами да се оправят. Да, страната би трябвало да помогне на тези общини, в които има такива настанени украински бежанци, които са в тежко материално положение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР