Не можем да оставим българите в чужбина и да им

...
Не можем да оставим българите в чужбина и да им
Коментари Харесай

Борисов: Не можем да откажем на българите да се приберат

Не можем да оставим българите в чужбина и да им кажем „ Стойте си в Холандия “. Така министър председателят Бойко Борисов разяснява прибирането на българи с ковид от Амстердам.

" Българите сме огромни нихилисти. Когато се разгласи пандемията, всички под паника бягаха към България да се лекуват. Защо не си стояха в Холандия? Защото се оказа, че в България единствено като кихнеш, незабавно идва лекар. В другите страна - Германия, Австрия, се записваш и чакаш два месеца за лекар. А нашите доктори, медицински сестри, лаборанти устояха на напора ", разяснява министър председателят. 

По думите му тази приказка, че българската здравна система не е сигурна, са абсолютна неистина. " Тя е и финансирана добре. Аз пращах държавния аероплан да прибере наши деца от Италия. Конституцията ни е такава. Не можем да кажем на българите „ Стойте си в Холандия “.

Тези двете дами, които си пристигнали от Холандия, прибрали се в Хасково и тогава споделили на лекаря " Ние сме с ковид " - това е закононарушение.

Но това, че сме ги прибрали, не е неточност. Те са българи. В България е най-сигурно. В България е най-хубаво ", приключи министър председателят. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР