Не може да не направи впечатление синхронизирането на публичното оповестяване

...
Не може да не направи впечатление синхронизирането на публичното оповестяване
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Действията на прокуратурата по NEXO съвпадат с даването на третия мандат - Политика

Не може да не направи усещане синхронизирането на общественото обявяване на дейности на прокуратурата по случая NEXO с интервала, в който президентът би трябвало да реши на кого да даде третия мандат за сформиране на държавно управление.

Това сподели Надежда Йорданова, зам.-председател на парламентарната група на " Демократична България ", по БНР. 

" Всички дарения на " Да, България " и " Демократична България " са обществено оповестени и при съблюдаване на закона. Декларирани са в Сметната палата, одитирани са. Всяко подаяние над 1000 лв. е наложително да бъде направено по банков път. При тези дарения Сметната палата автоматизирано сверява данните за лицето в Националната организация за приходите. Тук няма и изказване за нарушаване, просто всекидневно навързване на внушения... След изясняване на събитията и при констатиране на нарушаване ще възстановим дарените пари, сподели още Йорданова.

Относно отсроченото гласоподаване в правна комисия на промени в Наказателно-процесуалния кодекс, част от които е основаването на механизъм за следствие на основния прокурор, тя разяснява:

" Заседанието сътвори чувство за изчакване да се види по какъв начин ще се развие политическата обстановка в страната, а не за същински спор. И то дотам на туптене на топката, че не се доближи до етапа, в която депутатите да заявят мненията си по законопроекта. Имам чувството, че са впрегнати всички старания, с цел да не стигнем до този значим миг. Това е притеснително ", счита някогашният правосъден министър.

В предаването " Неделя 150 " Йорданова добави, че третият мандат, който се чака да бъде връчен от президента на следващия ден, не е трети, а дванайсети:

" Демократична България, осъзнавайки сериозността на обстановката, съобщи подготвеност за вдишване на отговорност за осъществяване на третия мандат. България се намира във значим миг от нейното развиване. Ако няма постоянно държавно управление в този момент, не бихме могли да въведем еврото при започване на 2024 година, не бихме приключили стъпката към Шенген, не бихме съумели да модернизираме българската войска, ще изостанем от Плана за възобновяване. Не би трябвало да бягаме от отговорност и би трябвало да създадем всичко допустимо да се осъществя постоянно държавно управление. Българска социалистическа партия по-малко евентуално ще отговори на провокациите, до момента в който Демократична България е посочила увереност и по какъв начин да работи в комплицирани обстановки ", безапелационна бе Надежда Йорданова. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР