Не мога да кажа дали ще има завод на „Фолксваген“

...
Не мога да кажа дали ще има завод на „Фолксваген“
Коментари Харесай

Германският президент: Не мога да кажа дали ще има завод на „Фолксваген“ в България

Не мога да кажа дали ще има цех на „ Фолксваген “ в България. Това сподели немският президент Франк-Валтер Щайнмайер по време на взаимна конференция с българския си сътрудник Румен Радев. Щайнмайер е на двудневно публично посещаване в България.

Германският президент изрази поддръжка за задълбочаване на икономическите връзки и повече вложения в нашата страна.

Президентът Радев изясни, че с неговия посетител са разискали вероятностите за стратегическа немска инвестиция в България. „ Смятам, че сполучливото българо-германско икономическо партньорство дава задоволително съображение да имаме вяра, че България може и е подготвена и заслужава да има стратегически вложител със затворен цикъл на произвеждане “, сподели той.

Държавният глава акцентира, че визитата на немския президент не е единствено за комерсиалните връзки сред България и Германия, а и за значими немски вложения, сполучливо икономическо съдействие и взаимни производства.

"Това посещаване идва във значим миг за нашата страна, в който България ясно обрисува своите цели за икономическа, политическа и обществена интеграция в Европа. Усилието за тази интеграция в Европа е невероятно без ефикасна пазарна стопанска система, в което Германия поддържа България. Стокообменът сред двете страни за предходната година надвишава 8 милиарда евро. Вярвам, че тази наклонност ще се резервира ", добави Радев.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР