Не много отдавна разговорите за руската ваксина срещу коронавирус предизвика

...
Не много отдавна разговорите за руската ваксина срещу коронавирус предизвика
Коментари Харесай

Подценихме ли руската ваксина?

Не доста от дълго време диалозите за съветската ваксина против ковид провокира насмешки. " Няма по какъв начин по дяволите Съединени американски щати да сложат това на маймуни, да не приказваме за хора ", сподели чиновник на администрацията на Тръмп пред CNN през август, базирайки се на първичните отчети за съветското развиване на имунизацията Sputnik V - която заобиколи обичайните стъпки при тестването преди стартиране.

Дори в Русия, където политическата неяснота и бюрократична непросветеност оставя трайно съмнение към властта, доста елементарни руснаци се отхвърлиха от имунизация с тази ваксина, откакто бе предоставена на обществеността през декември, написа Washington Post.

Но в този момент, Sputnik V - кръстен на първия в света сателит, с който Съюз на съветските социалистически републики изпревариха американците в галактическата конкуренция - стартира да наподобява по този начин, като че ли е нов световен триумф. предходната седмица, откакто разгласява публикация, съгласно която имунизацията има 91,6% успеваемост 21 дни след първа доза и 91,8% за тези над 60 години, което я слага наедно с имунизациите Pfizer-BioNTech и Moderna.

Повече от дузина страни са одобрили имунизацията за приложимост, като е по-вероятно в този момент доста други да ги последват, откакто е получила утвърждението на Lancet. Sputnik V е доста по-евтина от западните си съперници и не се нуждае от същия тип ултра студена инфраструктура за предпазване, което би усложнило разпространяването на имунизацията Pfizer в огромна част от развиващия се свят.

" Това е повратен миг за нас ", сподели пред Bloomberg News Кирил Дмитриев, основен изпълнителен шеф на държавния съветски фонд за директни вложения, който стои зад развиването както на Sputnik V, по този начин и на интернационалното й разпространяване.

И това може да се трансформира в рядка победа за Кремъл с мека мощ. " Това в действителност споделя доста за качеството и целостта на науката в Русия, което доста хора принизяват или отхвърлят като отпаднало и остаряло, или недофинансирано и че толкоз доста от техните учени са избягали на по-зелените пасища в Европа и Север Америка ", разяснява Стивън Морисън, шеф на Центъра за световна здравна политика към Центъра за стратегически и интернационалните проучвания във Вашингтон, пред Робин Диксън.

Експерти, обсъждащи с Диксън, предизвестиха, че това достижение може да е нещо като " отклоняване " и не предвещава съветски теоретичен подем. Но тя е по петите на съществена национална изследователска тактика, приложена от президента Владимир Путин през последните години, в това число вложения в университети и проучвателен лаборатории.
 Путин разгласи за огромен теоретичен триумф на Русия трите ѝ ваксини против ковид
Путин разгласи за огромен теоретичен триумф на Русия трите ѝ ваксини против ковид

Русия била единствената страна, която имала три лично създадени ваксини

На няколко континента държавните управления се насочиха към администрирането на Sputnik V. Тази седмица Иран стартира да имунизира своите здравни служащи с съветската ваксина преди по-широк подтик към имунизация в страна, отслабена от икономическите наказания и с най-лошото огнище на пандемията в Близкия Изток. Русия и Иран също се договориха, иранците да стартират производството на имунизацията до април.

Вече са в ход проектите Sputnik V да се създава всеобщо в Индия, Турция, Бразилия и Южна Корея, до момента в който Русия даде обещание безвъзмездни имунизации на цялото си население.

Шест страни в Латинска Америка, започвайки с Аржентина, започнаха да я популяризират измежду своите жители. " Руската ваксина Sputnik V е безвредна, има 92 % резултатност против Коронавирус, може да се употребява безвредно и е ефикасна при възрастни хора ", сподели пред публицисти предходната седмица основният представител за пандемията на мексиканското държавно управление Уго Лопес-Гател. " Позволява ни в този момент да ускорим имунизация против Коронавирус в Мексико. " Миналия месец Мексико разгласи закупуването на 24 милиона дози Sputnik.

Може би най-голямата премия - най-малко в геополитически проект - е Европа. Европейски Съюз е ударен от дефицит на произвеждане и неуспехи в доставките, страните се провалиха в своите старания за имунизация в съпоставяне със Съединени американски щати и Англия.

и получи 40 000 дози от имунизацията. " Ваксината не може да бъде политически въпрос ", сподели министър председателят Виктор Орбан пред държавното радио предишния месец. " Човек може да избира сред западни и източни ваксини единствено когато има задоволително. "

Това провокира интерес и на запад. Германският канцлер Ангела Меркел съобщи предходната седмица, че би приветствала съветската ваксина в границите на блока, стига да е утвърдена от здравния регулатор.
 Руската ваксина против ковид
Руската ваксина против ковид " Спутник V " в Европейски Съюз най-рано през май-юни

Очакват утвърждение от ЕМА

Тази неприкритост е в ослепителен контрастност с напрежението сред двете сили на други фронтове. В Брюксел вниманието се концентрира върху това, което се преглежда като, началник на външната политика на Европейски Съюз, който дойде в съветската столица след спорното затваряне на известния опозиционен водач Алексей Навални. Дипломатът-ветеран.

" Пътуването, което бе помрачено и от съветското експулсиране на трима Европейски Съюз дипломати поради хипотетичното им присъединяване в митинги за Навални, бе толкоз пагубно, че наподобява е подтикнало за отравянето и пандиза на деятеля ", написа Майкъл Бирнбаум. " Попитан на конференцията в петък за вероятността за наказания на Европейски Съюз, той сподели не. Във вторник имаше смяна: Той сподели, че ще предложи ограничения, които " могат да включват наказания ". "

Критиците на Кремъл желаят президентът Байдън и съдружниците му в Европа да заемат твърда позиция против съветския режим.

Най-малкото те би трябвало да " спрат да дават на Путин и други властнически режими лостове и легитимност с търговски покупко-продажби, участие и достъп ", написа дисидентът Гари Каспаров в публикация на Washington Post. " Лекциите на диктатори за правата на индивида са безсмислени, в случай че употребявате техните нефт, газ и пари. "

Но какво да кажем за имунизациите им?
 Премиерът на Литва:
Премиерът на Литва: " Спутник V " е още едно хибридно оръжие на Русия

" Нито е нещо положително за човечеството "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР