Не като влизане в политиката, а като възможност да направлява

...
Не като влизане в политиката, а като възможност да направлява
Коментари Харесай

Иво Петров ще направлява политиците от ГЕРБ

Не като влизане в политиката, а като опция да направлява и управлява политиците на общинско равнище вижда мястото си в листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили известният кардиолог Иво Петров. Днес стана ясно, че името му е на второ място в листата на обединението за идните локални избори и за влизане в Столичния общински съвет.

" Аз не бих споделил, че влизам в политиката. Това е по-скоро предпочитание от моя страна за верни дейности и политики на общинско и национално равнище. Мое мнение е, че всички дейности на политици и управници би трябвало да имат цивилен надзор и гражданска поддръжка и да бъдат направлявани ", съобщи Петров пред БНР.

Проф. Петров изрази наслаждение от връзката си с Йорданка Фандъкова и изрече удивление и почитание към нейната персона: " Затова се съгласих да се причисля към нейния професионален екип ".

Лекарят е на избираемо място в листата за общински съветници на ГЕРБ и най-вероятно ще бъде в идващия Общински съвет на София: " Най-вероятно няма да е елементарно – по този начин или другояче не са ми малко уговорките. В моята активност ще става най-вече въпрос за здравеопазни ограничения и политики. Надявам се, че имам какво да дам в тази посока, защото опазването на здравето е една от най-обществено значимите действия на което и да е ръководство. Демографският проблем, стимулирането на младите, самоуправлението – все неща, поради които се ангажирах ".

Проф. Петров акцентира, че би трябвало да има публичен и цивилен надзор на всичко, което политиците вършат: " И не би трябвало да се дистанцираме, а би трябвало да бъдем дейни във всяка една посока, включително и в посока на рецензия. Политиците и управници имат потребност от изясняване на съответен проблем, с цел да вземат вярното от гражданска позиция решение ".

Медикът разяснява и корупционните кавги в ГЕРБ: " Хората, които ме познават, знаят, че аз съм непокорен на сходни схеми. Аз се надявам с моите дейности в поддръжка на публичните начинания да схванат хората, че е допустимо да се занимава човек с подобен вид активност, без да бъде очернен. Явно е въпрос на лична резистентност ".

Проф. Петров подчертава, че явяването му на локалните избори е подкрепена от ГЕРБ позиция, без да е част от ГЕРБ като партия: " Няма да е елементарно да комбинирам нещата, само че се надявам, че ще съумея ", сподели кардиологът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР