Не искаме десетмилионна Швейцария. Чужденците от ЕС източват социалните каси.

...
Не искаме десетмилионна Швейцария. Чужденците от ЕС източват социалните каси.
Коментари Харесай

Швейцария е готова да приеме още чужденци от ЕС

" Не желаеме десетмилионна Швейцария. Чужденците от Европейски Съюз източват обществените каси. Вече се задушаваме. " Така Швейцарската национална партия популяризираше концепцията си за понижаване на имиграцията от Европейски Съюз. Тя обаче беше отхвърлена, споделя.

Да се ограничи ли миграцията от Европейски Съюз? Това трябваше да решат жителите на Швейцария в границите на референдум. Инициативата бе на дяснопопулистката Швейцарска национална партия, която неведнъж е призовавала към ограничение на имиграцията. Още съгласно предварителните социологически изследвания обаче поддръжката за концепцията е била прекомерно дребна. Всички други партии, икономическите съюзи, синдикатите и църквите са били срещу.

В следобедните часове на неделя стана ясно, че самодейността е отхвърлена. Според частични резултати, 63% са дали своят вот срещу предлагането на Швейцарската национална партия.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
" Почти всеки десети българин е незает ": в Швейцария бият...

Въпреки че още преди референдума, съгласно изследванията, близо 65% са били срещу прекратяването на съглашението за свободно напредване сред Швейцария и Европейски Съюз, мнозина се притесняваха от вероятно шокиращо " Да ". Защото в случай че въпреки всичко самодейността на десните популисти се беше увенчала с триумф, това щеше да постави край освен на съглашението с Европейски Съюз за свободно напредване, само че и на други 6 двустранни съглашения с Общността. Всички те бяха признати през 1999 година с болшинство.

Швейцария – жертва на всеобща имиграция?

Според Швейцарската национална партия, Швейцария е станала жертва на всеобща имиграция, която води до покачваща се безработица и заплашва благосъстоянието, свободата и сигурността на швейцарците.

" Прекалено доста е прекомерно доста. Ние не желаеме десетмилионна Швейцария " – с тези думи десните популисти популяризираха концепцията си. Според Швейцарската национална партия, чужденците източвали обществените каси и поради тях в Швейцария към този момент нямало задоволително място.



В момента в Швейцария живеят близо 8,5 млн. души. Общият брой на чужденците е към 2,1 млн. Над 1,5 млн. от тях са чужденци от Европейски Съюз, както и от Норвегия, Исландия и Лихтенщайн. Най-многобройните задгранични групи в Швейцария са италианците, германците и португалците. Същевременно над 450 000 швейцарци живеят в страни от Общността.

Кой от Европейски Съюз да живее в Швейцария?

Швейцария не е член на Европейски Съюз, само че е обвързана с Общността посредством поредност от двустранни съглашения. В момента жители на страни от Европейски Съюз могат да имигрират в Швейцария, в случай че имат трудов контракт или разполагат с задоволително пари, с цел да се устоят., работа и определяне в Швейцария едвам от 1 юни 2019 година насам.

Въпросът за ограничение на имиграцията от Европейски Съюз не е единствената тематика, по която швейцарците се произнесоха. Те трябваше да решат и за въвеждането на двуседмичен отпуск за бащинство и закупуването на нови изтребители.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР