Не е вярно твърдението. Смесена българо-турска комисия разследва този инцидент

...
Не е вярно твърдението. Смесена българо-турска комисия разследва този инцидент
Коментари Харесай

Демерджиев за твърдението за стрелба по бежанци на границата с Турция: Не е вярно

Не е правилно изказванието. Смесена българо-турска комисия проверява този случай още от 1 октомври. Имаше такива изказвания. Турската страна незабавно ни даде данни, изпратили сме екип, тече следствие. Такова следствие тече, доколкото ми е известно, и в прокуратурата, сподели пред публицисти служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година във връзка изказванието за пукотевица по сирийски бежанци на границата с Турция, съобщи кореспондент на.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 833
Искам да обърна внимание обаче, че нашите гранични служители на реда, в това число и в този случай, са подложени на изключителна експанзия – експанзия, която води до осакатяване на чиновници, до разрушение на местата, където тези чиновници би трябвало да извършват отговорностите си. Тази експанзия ще бъде посрещната с нужните ответни ограничения. Ако до през вчерашния ден ни убеждаваха, че нашата грамица може да се премине против 50 евро, в този момент ни убеждават тъкмо противоположното – че ние девет пъти възпираме някой да я премине и от време на време използваме оръжие. Понякога може да използваме оръжие, само че не и в този случай, акцентира Демерджиев.

По думите му граничните служители на реда имат доста строги указания за деяние.

Дали сме им указания по какъв начин да пазят живота и здравето на мигрантите, дали сме им и указания по какъв начин да пазят личните си живот и здраве. За мен е доста позитивно, че при срещите с турската страната имаме доста позитивен отзив за това, което се случва през последните месеци. Те регистрират, че методът, по който " Гранична полиция " се отнася с мигрантите сега, е доста по-хуманен. Но в една конфликтна обстановка, в която мигрантите заплашват живота и здравето на нашите гранични служители на реда, не очаквайте те да стоят безучастно. Когато са нападнати, постоянно могат да употребяват оръжие, в противоположен случай те дават сигнален изстрел, след което могат да стрелят, в случай че не бъде изпълнено съответното предписание или в случай че бъдат застрашени животът и здравето им, сподели още вътрешният министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР