Не е тайна, че през последните години Gigabyte Technology има

...
Не е тайна, че през последните години Gigabyte Technology има
Коментари Харесай

Gigabyte ще съкрати щата си от служители поради спад в продажбите на дънни платки

Не е загадка, че през последните години Gigabyte Technology има проблеми с продажбите на дънни платки. Ако през 2016-та тайванският производител доставяше към 16 милиона устройства, то през 2017 година, продажбите им са паднали до 12,6 милиона единици, а предходната година завърши с индикатор от 11,45 милиона дъна.
Както оповестява онлайн изданието DigiTimes, заради спада в търсенето на дънни платки, компанията Gigabyte през първата половина на тази година има намерение да понижи доста разноските си за маркетинг, а също по този начин ще понижи с 5-10% чиновниците си. Съкращенията преди всичко ще обиден занимаващия се със систематичните платки отдел.

Освен това, в изискванията на „криптохмелия“, тайванското дружество се сблъска с ниско търсене и на графични ускорители. Миналата година, Gigabyte съумя да достави 3,5 милиона графични карти, до момента в който година по-рано, техните доставки доближиха 4,8 милиона единици.

Справедливо е да се означи, че освен Gigabyte изпитва проблеми с продажбите на дънни платки. Например, изпълнителният шеф на MSI вини за спада в доставките на дънни платки високата цена на процесорите. Ако потребителите не могат да си купят нов CPU, то тогава те няма да си купят и нова дънна платка.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР