Не е тайна, че отвъд продажбата на коли, целта на

...
Не е тайна, че отвъд продажбата на коли, целта на
Коментари Харесай

Какво представляват соларните покриви на Tesla и колко струват?

Не е загадка, че оттатък продажбата на коли, задачата на Tesla е да промени метода, по който светът създава и употребява електричество. Да си напомним какво сподели самият Илон Мъск през 2016 година, когато изясни генералния проект на компанията.

„ Целта на това беше и остава ускорение настъпването на устойчивата сила, с цел да можем да виждаме, че животът е добър, когато надникнем надалеч в бъдещето. По формулировка в един миг би трябвало да реализираме стопанска система на енергетиката, която е устойчива. Все в миналото изкопаемите горива ще свършат и цивилизацията може да се срине. “

През 2016 година Tesla закупи Solar City за $2.7 милиарда. Година по-късно се появиха слънчевите керемиди на компанията. Тяхното предопределение е да употребяват слънчевата светлина и топлота за генериране на електрическа енергия. Продуктът има съвременен външен тип и не се отличава от другите решения в строителството по противен метод.
Как стои въпросът с цената?
Electrek споделя оферта, която възможен клиент е получил.

Той желае да построи система с потенциал 9.45 kW. Покривът му е 173 квадратни метра. Компонентите за слънчевия покрив костват $64 634, батерията Powerwall коства $10 050, а строителните действия са $10 630. Общата сума възлиза на $85 314 – $493.14 на квадратен метър.

Определено е много скъпо, също по този начин е с към 50% по-високо от първичната цена, която Tesla разгласи. Дори, в случай че вземем поради, че съответната поръчка е с огромна компактност на слънчевите кафези, то отново сметката излиза солено.

Хубавото е, че Мъск неотдавна разгласи на акционерска среща каква ще е цената на идващото потомство слънчев покрив. Той счита, че то към този момент ще се приближи доста близо до цената на общоприет покрив с битумни керемиди. По американските стандарти това ще рече 40-50 $ на квадрат.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР