Не е нужно да се доказва нуждата от вода за

...
Не е нужно да се доказва нуждата от вода за
Коментари Харесай

Защо да пием повече вода?

Не е нужно да се потвърждава потребността от вода за човешкия организъм, нито би трябвало да бъдем убеждавани в позитивния резултат, който тя има върху нас. Това са истини, в които всеки е уверен. И въпреки всичко доста хора заменят потребността отвода с други течности. Да напомним някои от значимите аргументи да пием повече водата, когато желаеме да утолим жаждата си.

1. Водата е нужда - тялото ни се състои от 70 % вода, в мозъка тя е съвсем 90 %. Пиенето на вода дава на органите и тъканите ни това, което им би трябвало с цел да действат обикновено.

2. Поддържа здравословно тежестта ни - водата е скъп асистент на тези, които желаят да отслабнат. Тя основава възприятие за задоволеност и пречи да гълтаме прекомерни количества храна. Във водата няма калории, тя елементарно се извежда от организма и по този начин тежестта се контролира.

3. Пречистващата мощ на водата - няма друга течност, която да извежда токсините от тялото толкоз ефикасно като водата. Тя ги извежда посредством урината, като по едно и също време с това прочиства бъбреците.

4. На водата изискуем подобряването на енергийните равнища - пиенето на доста вода ни държи енергични, не се усещаме отпаднали и това е нещо, което всеки е ревизирал с опита си. Водата не съдържа кофеин или захари и по тази причина при потреблението на вода няма неочакван прилив на сила, последван от спад, както е при енергийните питиета.

5. Подобрява типа на кожата - питейната вода усъвършенства тена и пази от акне. Твърди се, че тя наподобява и бръчките или най-малко държи кожата свежа.

6. Подпомага храносмилането - обезводненото тяло не разрешава естествена работа на храносмилателната система. Това води до отичане и възприятие за тежест в стомаха. Водата е потребна, тъй като подтиква храносмилането и възстановява комфорта.

 Ползи от водата

7. Засилва имунната система - водата пъди вирусите. Освен това човек се възвръща по-бързо от простуди и грип благодарение на водата.

8. Подобрява концентрацията - обезводненият човек е объркан. При проблем с фокусирането е добре да се посегне към чашата с вода.

9. Облекчава болки от всевъзможен темперамент - при артрит, главоболие и всевъзможни хронични болки е добре да се употребява повече вода, която ще тушира тези положения.

10. Най-бюджетната напитка - водата е съвсем безвъзмездна на фона на останалите течности. Бистрата студена вода в горещите дни е най-евтиното средство за утоляване на жаждата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР