Не е лесно да обичате силен човек. Той не може

...
Не е лесно да обичате силен човек. Той не може
Коментари Харесай

Силният човек е труден за обичане

Не е елементарно да обичате мощен човек. Той не може да бъде следен. Той постоянно слуша своя глас и неговата светлина заслепява вашата. Той не слуша и не извършва, не живее в сянка и е благополучен, макар компликациите.

Силният човек е неуместен за обичане: Той не може да бъде следен!

Често споделяме, че желаеме мощен човек до себе си. Но когато го срещнем, се оказва прекомерно сложен за обичане. Той има темперамент, живее съгласно своите разбирания и не се поддава на напън.

Не можем да го манипулираме, не можем да го променим и шлифоваме по наш усет. Налага се да се съобразяваме с него, да го изслушваме, да го впечатляваме.

Налага се да даваме повече от себе си, да се направляваме и да не изпускаме нервите си. Защото той знае тъкмо кой е и няма да разреши да си играем с него.

Много по-лесно ни е да обичаме мекушавия човек. Този, който можем да направляваме, над който да преобладаваме с лекост. Този, който извършва желанията ни и се преценява с капризите ни. Този, който ще ни елементарни всички неточности, даже да не съжаляваме за тях.

Силният човек ни „ зашлевява ” с истината, акцентира минусите ни. Той не ни икономисва с нищо, тъй като това е неговият метод да ни помогне да станем по-добри. Но това е мъчително. Налага се да излезем от зоната си на комфорт. Налага се да работим над себе си. И това от време на време не ни харесва.

Силният човек има съвест. Той ще постъпи по този начин, както реши, даже да не сме съгласни с това. Той ще помогне, когато егоизмът ни кара да се противопоставим. Той ще протегне ръка на нуждаещ се, даже да ощети себе си.

И в случай че ние желаеме всичко единствено за себе си, това ще ни раздруса радикално.

Инфо: Lifezone.bg

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР