Не е имало принуда, момчето е искало да стане известен

...
Не е имало принуда, момчето е искало да стане известен
Коментари Харесай

Майката на Куката замазва гаврата: В Тик Ток всичко е разрешено! Излъчват много по-скандални неща

„ Не е имало насила, момчето е желало да стане прочут и никой не е знаел, че има специфични просветителни потребности ”. Това изрично обявиха родителите на Тодор Чалъков- Тошо Куката във връзка скандалния клип, който бе публикуван в обществените мрежи през вчерашния ден.
На видеото се вижда по какъв начин Емили Тротинетката води на мотив момче, което лази и лае, провикват му „ дай лапа ” и „ хвани ”, след което хвърля празна чаша, която момчето да догони и да им я донесе – тъкмо като куче. Същото деяние прави и Чеченеца, а в тяхната компания е и Тошо Куката, който по думите на Емили е измислил сюжета. По-късно стана ясно, че момчето, влезнало в ролята на куче е със специфични потребности.
Майката на инфлуенсъра е психолог и си изяснява протичащото се с нова мода в обществените мрежи, която идва от Запада.
„ В Тик Ток всичко е позволено, непрекъснато се излъчват доста по-скандални неща. Това момче никога не е заплашвано, а Тошо не е имал директно присъединяване в протичащото се, стоял е в профил ”, разяснява майка му – Таня Чалъкова пред TrafficNews.
Според нея няма още безапелационна информация, че момчето в действителност е болно, само че и да е по този начин – синът й не е знаел. Момчето е работило до неотдавна на бензиностанция на Пещерско шосе и самичък е показал предпочитание да взе участие в клиповете на Тошо Куката и Чеченеца, по думите на Чалъкова „ се е молил да бъде прочут ”.
Преди седмица тримата дружно са снимали различен видеоклип за реклама на верига за бързо хранене в Смирненски.
„ На мен също не ми харесва, това което видях, не смятам, че това е шоу, това е една неприятна и грозна постъпка, само че това са младежи, които към момента не са го обмислили добре, защото нямат нужния житейски опит. Не съм склонен, само че изрично не е имало насила. Ако някой желае да накара някой принудително да прави нещо, щеше ли това да се случи на публично място с толкоз доста хора? Това, което ние със брачната половинка ми желаеме да кажем истината, а не да я изопачим, че този млад мъж е желал да бъде около тях с цел да бъде прочут, за насила и дума не може да става въпрос ”, съобщи бащата на Тошо Куката – Огнян Чалъков.
Към този час Тодор Чалъков към момента е във Второ районно управление (на МВР).
Свързахме се и юриста на Чеченеца и Тошо Куката Стефан Паров, който бе безапелационен, че никой не е принуждавал момчето от видеото, да влиза в ролята на куче, а той самичък е изявил предпочитание.
„ Вчера ме потърсиха родителите на Тодор Чалъков и приятелката на Петко Чеченеца във връзка със случилото се през миналия ден. Установих нещо, което за мен е неправилно. И двамата бяха отведени в Криминална полиция и във Второ районно. Оказва се, че в Криминална никой не е работил с тях, каква е била тогава повода да бъдат безусловно „ размятани ” от едното място в другото, като някакви нарушители ”, разяснява Паров.
Според него съществуването на висок публичен интерес е предизвикало безпричинното пренасяне от едната постройка в друга, защото никой не е работил с тях в престъпна.
Това, което ми описаха, е че просто са ги преместили от едната постройка в другата, едвам ги наснимат медиите. Когато са отишли в Криминална полиция, са стояли няколко часа и никой не е работил с тях. Единственото, което се случи през вчерашния ден е да им снемат пояснения във Второ РПУ. Те не са обвинени. Те още не са разпитали „ потърпевшото ” дете, бързат да ги задържат, а нямат доказателства ”, разяснява той.
Относно наличието на клипа и изказванията, че момчето има някаква форма на умствена назадничавост, юристът разяснява, че въпросното момче работи в бензиностанция и, в случай че има съществуване на някакъв проблем, то никой не би го наел на работа.
„ Той няма отклонения. Всеки може да изнесе някаква информация, само че би трябвало да се ревизира достоверността й. Момчето единствено ги е потърсило, желал е да стане прочут. Сам е изискал и да бъде куче. Категорично е нямало насила ”, съобщи Паров.
Милен Стаматов – мъжът, популяризирал видеото в мрежите разяснява, че основният участник в клипа е бил заставен да бъде сниман.
„ В момента, в който Денислав излиза от тях, той е с ясна визия къде отива, доколкото може да се каже, и какво тъкмо ще се случи. Бил е заплашван ”, твърди Стаматов.
Мъж на име Стоян е сътрудник на измъчваното момче. Двамата работели във верига за бързо хранене. Чрез него Куката и Чеченеца се свързват със самия Денислав. Той самичък предложил на инфлуенсърите да го вземе със себе си, твърди той.
Милен Стаматов самичък разкрил телефонните номера на родителите на сниманото момче и се свързал с тях. Те били в потрес. Стаматов останал отчаян от реакциите на посетителите на мола. Никой не се притекъл на помощ, само че снимали с телефоните си.
Припомняме, че след разпространяването на скандалния клип от Районна прокуратура-Пловдив се самосезираха. Образувано е досъдебно произвеждане за осъществени хулигански дейности по отношение на момчето със специфични просветителни потребности, оповестяват от прокуратурата. Според излъчения материал това се е случило на обществено място в търговски обект в Пловдив, а фрагментите са били публикувани в обществените мрежи.
Наблюдаващият прокурор е дал инструкции за осъществяване на разпит със сниманите във видеоклипа лица, за определяне на тяхната идентичност и тази на момчето, както и дали във връзка с него е била прилагана насила. Изясняват се аргументите за осъществяване на действието. Срокът за привършване на следствието е двумесечен.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР