Бившият премиер Бойко Борисов трябва да бъде повикан на разпит.

...
Бившият премиер Бойко Борисов трябва да бъде повикан на разпит.
Коментари Харесай

Борисов ще бъде разпитан, обяви Рашков


Бившият министър председател Бойко Борисов би трябвало да бъде извикан на разпит. Това разгласи в изявление за NOVA вътрешният министър Бойко Рашков. По-късно, пред телевизия Евроком той удостовери, че най-вероятно до една-две седмици Борисов ще бъде разпитан. А мотивът е сигнал от предприемач, за който Рашков заяви преди две седмици.Според описа на мъжа, тойе бил заплашван брутално от някогашния министър председател и водач на ГЕРБ, а задачата – да не уличава негов министър в корупционна скица.

По-рано денем на разпит бяха някогашни прокурори и следователи от времето на второто държавно управление на Борисов. Те също са привикани по следствие на същия сигнал.

Самият Бойко Борисов се появи на конференция на ГЕРБ, разгласи всичко за цирк и панаир и добави, че задачата била самият той да бъде дискредитиран. По негови сметки, той щял да бъде привикан на разпит в разгара на предизборната акция, най-вероятно в последната седмица преди изборите.

Бившите магистрати и сегашен следовател са били призовани в полицията във връзка сигнал до министър Бойко Рашков. В него предприемач се оплакал, че някогашният министър председател му е оказал напън да не уличава министър от държавното управление. Случаят, по думите на Рашков, е от 2009 година, само че не е бил разследван.

" Някой се опасява, и то доста, от обстоятелството, който ще бъде открит оттук насетне ", разяснява от своя страна вътрешният министър.

Според източници на NOVA в полицията казусът е обвързван със остаряло следствие против Мирослав Найденов, който беше аграрни министър в първото държавно управление на ГЕРБ. Самият Найденов е бил през вчерашния ден в полицията.

" Прекият началник на оперативния служащ, на който е предоставена инспекцията, е направил нужното да осуети призоваването и разпита на една следователка от Националната следствена работа. Ще извърша доста деликатна инспекция какви са претекстовете на този директен шеф да попречва изясняването на въпрос посредством разпит на настоящ магистрат ", сподели още вътрешният министър пред.

Бившият градски прокурор на София Николай Кокинов сподели, че е бил питан за случай отпреди 10-12 години, за който нямал спомен. А някогашният заместник-главен прокурор Бойко Найденов нито удостовери, нито отхвърли информацията бил ли е в полицията. Бойко Рашков съобщи, че когато инспекцията завърши, ще я предадат на способените органи, в това число прокуратурата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР